Home
Fietsen
Kinderfietsen

Kinderfietsen

Kinderfietsen voor elke leeftijd 

Een kinderfiets moet betrouwbaar en veilig zijn én tegen een stootje kunnen. Daarnaast telt het uiterlijk van de fiets natuurlijk ook mee. Zowel Loekie als Alpina kinderfietsen hebben fantastische kleuren. Let op: een fiets 'op de groei' kopen is onveilig voor jouw kind. Met een fiets op de juiste maat kunnen kinderen beter op- en afstappen. Fietsen is veel veiliger als ze de fiets goed onder controle hebben. De Bike Totaal vakman kan je helpen de juiste maat kinderfiets te bepalen. Of lees hier meer over de juiste maat.
Lees meer
18 van 58 resultaten
Sorteren op

Kinderfietsen bieden ontwikkeling

Kinderfietsen zijn een essentieel onderdeel van de jeugdervaring en spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Met hun eerste fiets ontdekken kinderen niet alleen het plezier van beweging en zelfstandigheid, maar leren ze ook belangrijke vaardigheden, zoals balans en coördinatie. Het kiezen van de juiste kinderfiets is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het kind comfortabel en veilig kan fietsen. Ouders moeten rekening houden met factoren zoals de maat van de fiets, het type remmen, en de aanpasbaarheid om een fiets te vinden die perfect past bij de behoeften en groeifase van hun kind.

Veiligheid voorop

Veiligheid staat voorop bij kinderfietsen, en het is van groot belang dat ouders en verzorgers de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Het dragen van een passende helm is een absolute must om hoofdletsel te voorkomen bij eventuele valpartijen. Daarnaast moeten kinderfietsen worden uitgerust met heldere reflectoren, goed werkende remmen en goed zichtbare verlichting, vooral als het kind in de schemering of het donker fietst. Ouders moeten hun kinderen ook vertrouwd maken met de verkeersregels en hen leren om veilig en defensief te fietsen.

De ontwikkeling tussen kinderen en kinderfietsen

Naarmate kinderen groeien en hun fietsvaardigheden verbeteren, kunnen ze overstappen op grotere kinderfietsen met versnellingen. Deze geavanceerdere modellen kinderfietsen helpen kinderen om meer controle te krijgen over hun snelheid en de moeilijkheidsgraad van hun fietstochten aan te passen. Kinderen kunnen dan genieten van langere fietstochten met het gezin en nieuwe avonturen ontdekken.

Kies de juiste kinderfiets

Het kiezen van de juiste kinderfiets is een belangrijke beslissing voor ouders. Het is essentieel om rekening te houden met de groei van het kind en ervoor te zorgen dat de kinderfiets geschikt is voor de lengte en leeftijd. Het is ook belangrijk om de veiligheidskenmerken van de fiets te controleren en ervoor te zorgen dat het kind weet hoe deze te gebruiken.

Perfectioneer de kinderfiets met de juiste kinderfietsaccessoires

Kinderfietsen zijn de perfecte metgezel voor jonge avonturiers die de wereld willen verkennen. Maar om de rit nog leuker en veiliger te maken, zijn kinderfietsaccessoires essentieel. Bij het personaliseren van een kinderfiets, kun je kiezen uit een breed scala aan accessoires om de fiets van je kind te verbeteren. Denk aan kleurrijke kinderfietsmanden waarin ze hun favoriete knuffeldieren kunnen meenemen, fietsbellen met leuke geluiden om anderen te waarschuwen, en coole vlaggen om hun fiets te versieren. Daarnaast zijn er ook zijwieltjes beschikbaar om jonge fietsers te helpen hun balans te vinden en vertrouwen op te bouwen tijdens het rijden. Maak het tenslotte nog af met een mooie fietshelm om maximale veiligheid te creëren voor je kind. Kortom, met de juiste kinderfietsaccessoires kunnen kinderfietsen niet alleen functioneel, maar ook een bron van vreugde en avontuur zijn voor de kleintjes.

Gezonde levensstijl voor je kind

Kinderfietsen zijn meer dan alleen een speeltje; ze bevorderen een gezonde levensstijl en een actieve jeugd. Het bezit van een fiets stimuleert kinderen om naar buiten te gaan, te genieten van frisse lucht en nieuwe avonturen te beleven. Bovendien draagt het bij aan hun fysieke en mentale welzijn. Ouders kunnen ook samen met hun kinderen fietsen, wat een geweldige manier is om quality time door te brengen en gezamenlijke herinneringen te creëren. Kinderfietsen zijn dus niet alleen een praktisch vervoermiddel, maar ook een waardevol instrument voor de algehele groei en ontwikkeling van kinderen.

Jongens- en meisjesfietsen

We hebben genoeg keuze in fietsen voor zowel jongens als meisjes. De jongensfiets wordt gekenmerkt door de hoge horizontale stang en de meisjesfiets staat bekend om haar lage instap. In de hedendaagse markt zijn er diverse merken en modellen beschikbaar die een breed scala aan stijlen en functionaliteiten bieden. Of het nu gaat om een eerste fiets voor een kleuter of een geavanceerder model voor een tiener, er is een breed scala aan opties beschikbaar om aan de unieke behoeften van elk kind te voldoen. 

Welke merken kinderfietsen kan je vinden bij Bike Totaal?

We hebben een compacte selectie met alleen de beste merken om de ideale keuze voor jouw kind te kunnen bieden. Zie hieronder onze merken kinderfietsen.

Welke maat kinderfiets heb ik nodig?

De kledingmaat van je kind zegt iets over de fietsmaat en ook de hoogte van het fietszadel tot aan de grond (binnenbeen lengte) geeft een goede indicatie voor de fietsmaat. Het zadel staat dan in de laagste stand zodat het nog omhoog kan worden gezet als het kind groeit. Er is geen verschil in de maat van een meisjes- of jongensfiets. Bij kinderfietsen wordt de maat aangegeven in inches. Dit is eigenlijk de maat van de fietsband.

Voor elk kind de juiste maat

Bij Bike Totaal hebben we een brede keuze in kinderfietsmaten. Bekijk hieronder al onze maten en klik direct om al onze kinderfietsen in jouw gewilde maat te zien.

Onze maten jongensfietsen

Kinderfietsen speciaal voor jongens? Bekijk onze maten jongensfietsen en kies jouw ideale model uit.

Onze maten meisjesfietsen

Kinderfietsen speciaal voor meisjes? Bekijk onze maten meisjesfietsen en kies jouw ideale model uit. 

Welke kledingmaat komt overeen met de fietsmaat?

Kledingmaat Zadelhoogte (Banden)maat
98 - 104 43 cm 12 inch
104 - 110 53 cm 16 inch
110 - 116 58 cm 18 inch
116 - 122 61 cm 20 inch
122 - 128 63 cm 22 inch
128 - 140 74 cm 24 inch
140 - 152 78 cm 26 inch


Test jouw favoriete kinderfiets bij Bike Totaal

Enthousiast geworden van een kinderfiets? Kom langs jouw Bike Totaal winkel voor een gratis én vrijblijvende proefrit. De specialist beantwoordt al je vragen en adviseert je welke fiets het beste bij jou past. Al overtuigd? Bestel je nieuwe fiets eenvoudig online! Haal ‘m gratis op in de winkel bij jou in de buurt, of laat ‘m gratis thuisbezorgen. Wel zo makkelijk. Welke optie je ook kiest, we maken je nieuwe aanwinst altijd 100% rijklaar zodat jij gelijk kunt opstappen. En heb je onderhoud nodig? Met meer dan 140 winkels in heel Nederland is service en onderhoud aan jouw fiets nooit te ver weg.