Filters

Jongensfiets 12 inch

12 inch jongensfietsen zijn ideaal voor jonge avonturiers die net leren fietsen. Met hun compacte formaat en duurzame constructie zijn deze fietsen perfect geschikt voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud. Ze bieden stabiliteit en vertrouwen aan beginnende fietsers terwijl ze de basisvaardigheden van het fietsen leren. Deze kinderfietsen zijn vaak voorzien van leuke ontwerpen en kleuren die jongens aanspreken, waardoor ze niet alleen functioneel, maar ook aantrekkelijk zijn voor kinderen. Of het nu gaat om een ritje in de buurt of een avontuur in het park, 12 inch jongensfietsen zijn een geweldige keuze om de wereld van het fietsen te verkennen.

3 producten
1  versnellingTerugtraprem + velgrem18 inch banden
 359,00-
1  versnellingTerugtraprem + velgrem18 inch banden
 339,00-
1  versnellingTerugtraprem + velgrem18 inch banden
 329,00-

Wat kenmerkt een jongensfiets?

Het ontwerp van de jongensfiets is vaak dynamisch en energiek, waarbij gebruik wordt gemaakt van levendige kleuren en patronen die jongens aanspreken. Toch is het niet alleen het uiterlijk dat telt; de ergonomie en het comfort van de fiets zijn cruciaal om te zorgen dat het fietsen aangenaam is en om jongens te stimuleren vaker te fietsen. jongensfietsen zijn in tegenstelling tot meisjesfietsen, voorzien van een horizontale stang.


Leeftijd en maat voor een kinderfiets?

De maat van een jongensfiets wordt vaak uitgedrukt in inch, welke refereert aan de wielmaat. De keuze voor de maat van een fiets is doorgaans gebaseerd op de leeftijd en lengte van het kind. Voor de jongste fietsers, rond de leeftijd van 3 tot 4 jaar, zijn er 12-inch fietsen, terwijl oudere kinderen, bijvoorbeeld van 10 tot 14 jaar, wellicht beter passen op een fiets van 26 inch. Het is essentieel om een fiets te kiezen die past bij de lengte van het kind om comfortabel en veilig te kunnen fietsen.

Welke kledingmaat komt overeen met de fietsmaat?

KledingmaatZadelhoogte(Banden)maat98 - 10443 cm12 inch104 - 11053 cm16 inch110 - 11658 cm18 inch116 - 12261 cm20 inch122 - 12863 cm22 inch128 - 14074 cm24 inch140 - 15278 cm26 inch

Veiligheid en comfort voor een jongensfiets 12 inch

Veiligheid en comfort zijn van cruciaal belang bij de keuze voor een kinderfiets. Jongensfietsen 12 inch moeten voorzien zijn van betrouwbare remmen, of dit nu terugtrapremmen of handremmen zijn, en een solide constructie hebben om de veiligheid van de kleine rijder te waarborgen. Daarnaast zijn aspecten zoals een comfortabel zadel, een juiste zadelhoogte, en eventueel zijwieltjes voor de beginnende fietsers ook belangrijke overwegingen.

Welke merken kinderfietsen kan je vinden bij Bike Totaal?

We hebben een compacte selectie met alleen de beste merken om de ideale keuze voor jouw kind te kunnen bieden. Zie hieronder onze merken kinderfietsen.

Voor elk kind de juiste maat

Bij Bike Totaal hebben we een brede keuze in kinderfietsmaten. Bekijk hieronder al onze maten en klik direct om al onze kinderfietsen in jouw gewilde maat te zien.

Test jouw favoriete jongensfiets 12 inch bij Bike Totaal

Enthousiast geworden van een jongensfiets 12 inch? Kom langs jouw Bike Totaal winkel voor een gratis én vrijblijvende proefrit. De specialist beantwoordt al je vragen en adviseert je welke fiets het beste bij jou past. Al overtuigd? Bestel je nieuwe fiets eenvoudig online! Haal ‘m gratis op in de winkel bij jou in de buurt, of laat ‘m gratis thuisbezorgen. Wel zo makkelijk. Welke optie je ook kiest, we maken je nieuwe aanwinst altijd 100% rijklaar zodat jij gelijk kunt opstappen. En heb je onderhoud nodig? Met meer dan 140 winkels in heel Nederland is service en onderhoud aan jouw fiets nooit te ver weg.