Dutch ID elektrische fietsen

Exclusief bij Bike Totaal

Dutch ID fietsen zijn exclusief verbonden aan Bike Totaal. Bij Dutch ID ontwikkelen ze e-bikes die je hart veroveren. Met een minimalistisch, modern design en uitstekend rijcomfort. En dat deze aanpak goed werkt blijkt wel; de Dutch ID Phantom heeft zowel dit jaar als vorig jaar goud gepakt in diverse fietstesten!

Exclusief bij Bike Totaal kan je e-bikes van het merk Dutch ID kopen. Dit zijn elektrische fietsen van Nederlandse topkwaliteit die toch betaalbaar zijn. De collectie is zeer divers, met voor ieder wat wils. Hieronder vind je alle Dutch ID modellen.

Dutch ID Flow

Het nieuwste model van Dutch ID: de Dutch ID Flow. Als enige Dutch ID model in een prachtige kleur Satin Silver, is de Flow uniek in zijn soort. Met zijn volledig nieuwe design en vloeiende afwerking is hij gemaakt voor actieve alleskunners. Inclusief krachtige én duurzame Bosch Active Line Plus middenmotor, traploos schakelen, hydraulische schijfremmen en een 400 Wh accu voor wel 120 kilometer fietsen (afhankelijk van omstandigheden).

De Dutch ID Flow is perfect voor in en rondom de stad. Met een uniek modulair frame met kliksysteem kun je met gemak alles kwijt. Het kliksysteem dient als platform, perfect voor accessoires. Het ijzersterke frame is gemaakt om ieder obstakel in de stad te trotseren. De vaste voorvork, de voordrager en de vaste stuurpen, geven de Flow een jong en fris karakter. Zonder in te leveren op comfort. De dikkere 62mm banden zorgen ervoor dat je extra stevig en veilig fietst.

Dutch ID Wave

De Dutch ID Wave is een ideale keuze voor dagelijks gebruik. Door de soepele voorvering, slanke afwerking en de geïntegreerde verlichting kies je met de Dutch ID Wave voor een optimale stadsfiets. 

De Dutch ID Wave is voorzien van een verende voorvork voor extra comfort en met de hydraulische schijfremmen sta je veilig stil voor het stoplicht. Door de geometrie zit je comfortabel rechtop en heb je een goed stuurgevoel.

Dutch ID Phantom

In 2022 was de Dutch ID Phantom opnieuw de grote winnaar in de ADR fietstest. Met het nieuwste Bosch Smart System is de Phantom dan ook de ideale all-rounder. Met 75 of 85 Nm koppel in de motor vlieg je door het verkeer en kom je ook de heuvels goed op. 

De Dutch ID Phantom is leverbaar met een handmatige of een automatische versnelling. Met een automatisch systeem hoef je alleen maar te bepalen hoe snel je wilt trappen, de technologie doet de rest. 

Dutch ID Infinity

De Dutch ID Infinity: een comfortabele e-bike met een goede wegligging en een hoge betrouwbaarheid. De ideale fiets voor woon-werkverkeer met een sportieve look. Je kunt bij de Infinity kiezen voor een 40 of 50 Nm motor, beide uitstekend geschikt voor in de stad. Ga je toertochten maken waar je af en toe wat hoogteverschil tegenkomt? Kies dan voor de Dutch ID Infinity 50 Nm. 

De Infinity is comfortabel en veilig door de verende voorvork en de hydraulische schrijfremmen. Je haalt de accu er gemakkelijk uit om hem op te laden en de volgende dag ben jij weer snel op je werk!

Dutch ID Shadow

De Dutch ID Shadow is een stoere e-bike met een zeer krachtige motor. De Shadow is beschikbaar met een 75 of 85 Nm sterke motor. Beide voldoende voor al je avontuurlijke ritten.


Op de Shadow vind je een stille en onderhoudsarme riemaandrijving en een geïntegreerde of zelfs volledig automatische versnelling. Door de verende zadelpen zit je comfortabel en met de hydraulische schijfremmen sta je snel en veilig stil onder alle omstandigheden. Met een actieradius tot wel 175* kilometer ben jij op alles voorbereid.


*Indicatieve actieradius met 625Wh accu onder ideale omstandigheden.

5 redenen om voor Dutch ID te kiezen

  • Nederlands vakmanschap. De fietsen van Dutch ID worden in Nederland ontworpen en gemaakt. De fietsen worden volgens strenge normen getest en dit resulteert in een hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur.

  • Vormgeving en uitstraling. Alle kabels lopen netjes door het frame en over de borging van ieder boutje en moertje is nagedacht. Daarnaast wordt er bij de vormgeving rekening gehouden met het gewicht van de fiets. Zo kan de fiets gemakkelijk mee op de fietsdrager. Dutch ID is altijd op zoek naar de juiste uitstraling die past bij de doelgroep.

  • Passie voor kwaliteit. Bij alle Dutch ID fietsen is aandacht besteed aan details. Denk bijvoorbeeld aan heldere, automatische led-verlichting, veilige remmen, anti-lekbanden, verende zadelpen en minimaal een 400 Wh accu.

  • Nieuwste technologie. Diverse Dutch ID fietsen worden door gebruikers beoordeeld met het maximaal aantal sterren. Dutch ID zoekt continue naar de nieuwste en beste technologie om te blijven verbeteren. 

  • Comfort en stijfheid. Wanneer je kracht op de fietspedalen zet, maakt het frame zijwaartse bewegingen. Hoe kleiner die beweging, hoe stijver het frame en hoe zekerder het fietsgevoel. Dutch ID fietsen hebben de juiste samenstelling tussen comfort en torsiestijfheid.

Meest gestelde vragen over Dutch ID elektrische fietsen

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets (ook wel e-bike) is een fiets waarbij een elektrische motor je assisteert tijdens het fietsen. De  ondersteuning van de motor combineert samen met jouw spierkracht tot een fijn fietstempo. Zo is er dus nog wel eigen kracht nodig, maar veel minder dan op een 'normale' fiets.

Een elektrische fiets ondersteunt tot ongeveer 25 km/u. Fiets je sneller? Dan stopt de ondersteuning. Wil je graag sneller dan 25 km/pu? Kijk dan eens naar een speed pedelec. Deze ondersteunt tot 45 km/u.

Wat weegt een e-bike?

Een elektrische fiets is zwaarder dan een traditionele fiets. Dit komt door elektrische onderdelen als een motor en een accu. Een normale fiets weegt tussen de 18 en 21 kilo. Het gewicht van een e-bike ligt rond de 24 kilo zonder accu. Afhankelijk van het type accu (gemonteerd bij de bagagedrager of in het frame) komt hier ongeveer nog 3 kilo bij.

De toename in gewicht is echter geen probleem voor het vervoeren van de fiets op een fietsendrager. Er zijn speciale fietsendragers ontworpen om ervoor te zorgen dat je meestal wel 2 elektrische fietsen probleemloos kunt meenemen achterop de auto.

Welke elektrische fiets is de beste voor mij?

Zoals je misschien wel hebt gelezen zijn er veel verschillende soorten elektrische fietsen. De keuze is reuze, maar welke e-bike is het beste voor jou? We helpen je graag op weg. Weten waar je op moet letten bij de aankoop van een elektrische fiets? Bekijk de e-bike aankoopgids.

Wat zijn de voordelen van een e-bike?

Een elektrische fiets biedt ondersteuning om met minder inspanning verder en sneller te rijden. Fantastisch toch?  Een e-bike heeft nog veel meer voordelen. Door het gebruik van een elektromotor heb je altijd de wind mee en voelt het alsof je altijd heuvel af gaat. Dit maakt fietsen niet alleen enorm comfortabel, maar zorgt er ook voor dat tegenwind, bergen en lange afstanden niet langer je fietstocht verhinderen.

De elektrische fiets heeft ten opzichte van een auto ook veel voordelen. Zo is een elektrische fiets een stuk milieuvriendelijker, goedkoper en - in de stad - ook een stuk sneller. Je vliegt tijdens de spits namelijk zo voorbij die lange files. En als je op je bestemming bent aangekomen, is het zoeken naar een parkeerplek ook verleden tijd.

Kan ik mijn (elektrische) fiets laten verzekeren?

Je kunt bij Bike Totaal voordelig je (elektrische) fiets laten verzekeren. Bekijk voor meer informatie onze pagina over fietsverzekeringen