7 redenen om met de fiets naar je werk te gaan

Zit je eraan te denken om de auto (af en toe) te laten staan en de fiets te pakken? In dit blog hebben we 7 redenen opgesomd om je op weg te helpen. Ben je er al uit en zoek je fietsadvies van de vakman? Kom dan langs in één van onze winkels of bekijk de topselectie woon-werk fietsen.

1: Je bent gezonder en fitter

Wist je dat de Gezondheidsraad adviseert om minimaal 150 minuten per week matig intensief te bewegen? Voor veel mensen (met bijvoorbeeld een kantoorbaan) is het lastig deze norm te halen. Door de fiets naar je werk te pakken, is deze beweegnorm zo gehaald. Ook de Hartstichting raadt aan voldoende te sporten. Zo verminder je o.a. het risico op hart- en vaatziekten. Vaker fietsen heeft dus alleen maar voordelen. Je algehele fitheid neemt toe en je hebt minder kans op overgewicht. Ook werkt bewegen preventief tegen de meest voorkomende ziekten en ben je minder snel ziek. Toch ziek? Je herstelt sneller omdat je fitter bent.

2: Je voelt je gelukkiger

Als jij in de frisse buitenlucht met een warm zonnetje naar je werk fietst, maak je onderweg extra vitamine D aan. Hierdoor voel je je gelukkiger. Hoe fijn is dat!  Buiten bewegen zorgt voor goede hormonen die stress verlagend werken en het risico op depressie verkleinen.  Begin de werkdag dus fit en positief en sla die zware spits in de auto een keertje over. 

3: Fietsen naar je werk is voordeliger

Fietsen is vanzelfsprekend een stuk voordeliger dan autorijden. Naast dat de aanschafprijs van een fiets vele malen lager ligt, ben je ook per kilometer een stuk minder kwijt. De fiets gebruikt geen fossiele brandstof. En zelfs elektrische fietsen zijn erg zuinig vergeleken met een elektrische auto's. Daarnaast zijn de kosten voor onderhoud een fractie vergeleken met een grote beurt voor je auto. Worden je gereden kilometers vergoed door je werkgever? Grote kans dat je iedere maand meer geld gaat overhouden als je de fiets pakt.

4: Fietsers zijn productiever en minder gestrest

Met die fietsrit in de ochtend heb je fijn je hoofd leeggemaakt. Daardoor ga je iedere vergadering fris en scherp in.  Bovendien hoef je met de fiets als vervoersmiddel niet meer te stressen of je wel op tijd op je werk bent. Je reistijd is namelijk een stuk beter te plannen. Heb jij wel eens 30 minuten in een fietsfile gestaan? Nou, precies.

5: Fietsen is een groene keuze

Het is geen geheim dat we beter met onze planeet om moeten gaan. Ook daarom is fietsen naar je werk een uitstekende keuze. Je stoot namelijk bijna geen CO2 uit. Met een fiets zonder trapondersteuning zelfs helemaal niks! Verder is het in de productieketen ook minder milieu belastend om een fiets te produceren. Zo draag jij je steentje bij.

6: Nooit meer parkeerproblemen

Al die auto’s moeten we ook ergens kwijt. Vooral in steden hebben we in Nederland een parkeerprobleem; parkeerplaatsen zijn schaars en kosten ook nog eens veel geld. Die fiets van jou kan je overal kwijt en het is nog gratis ook. 

7: Met iedere fiets kun je naar je werk fietsen

In principe kan je met iedere fiets naar je werk fietsen. We snappen echter dat je niet met je stads- of transportfiets 2 uur op pad wilt zijn om je werk te bereiken. Je kunt er vanuit gaan dat je met een normale fiets tot 15 km enkele reis prima kunt afleggen naar je werk. Heb je een e-bike? Dan fiets je gemakkelijk 20 tot 30 km naar de zaak. Wil je nog verder (of sneller) fietsen? Kies dan voor een racefiets of een snelle snelle speed pedelec. Met een speed pedelec mag je 45 km/h, dan trap je binnen een uurtje van Utrecht naar hartje Amsterdam.

Wil jij nu ook met de fiets naar je werk, maar weet je niet wat je allemaal nodig hebt? Kom langs in één van onze winkels. Je vindt er altijd één bij jou om de hoek.