Fietsremmen

V-brakes zijn beter bekend als velgremmen. Er zijn tegenwoordig grotere remblokjes die gemaakt zijn van kunststof. Hierdoor gaan ze langer mee en bieden ze, ook bij nat weer, veel meer grip dan de blokjes van vroeger. 
Lees meer
18 van 29 resultaten
Sorteren op

Online remmen kopen voor de fiets

Eén van de belangrijkste dingen om veilig te kunnen fietsen zijn de remmen. Bij Bike Totaal kun je diverse remsystemen en remsets bestellen. Wij hebben remmen voor zowel stadsfietsen als racefietsen.
De remmen zijn globaal onder te verdelen in 3 categorieën:

  • achteruittraprem;
  • trommelremmen (of handremmen);
  • velgremmen, ook wel v-breaks genoemd.
Een achteruittraprem is de goedkoopste versie. Zo een soort rem is ook bijna onverwoestbaar. Het nadeel is dat de pedalen goed moeten staan. Iets duurdere stadsfietsen hebben vaak een remsysteem met remblokjes en rollerbrakes. Bij dit soort remmen moet je goed opletten dat de remblokken niet versleten zijn. Zorg dat je minstens 2x per jaar jouw fiets voor een onderhoudsbeurt langs de Bike Totaal winkel brengt zodat een vakman de versleten onderdelen kan vervangen. Zo voorkom je onveilige remsituaties. Mountainbikes en hybridefietsen hebben veelal V-brakes. 

Populaire remsets 

Wat de meest veilige remsoort is hangt af van de fiets, de omgeving en het weer. Bij Bike Totaal kun je de beste A-merken online bestellen. Cordo is meer geschikt voor stadsfietsen. Deze remblokjes kun je zelf vervangen of je kunt advies vragen bij de Bike Totaal winkel. Voor sportfietsen, zoals racefietsen, kun je het beste kiezen voor Shimano. Deze hebben voldoende remkracht voor hoge snelheden. 


Niet alle artikelen zijn op dit moment in onze webshop opgenomen. Voor een passend advies kun je het beste naar de Bike Totaal winkel in jouw buurt gaan. Zo weet je zeker dat je de juiste onderdelen koopt en kun je vertrouwen op een veilige montage.


Welke soorten fietsonderdelen heeft Bike Totaal nog meer?

Bij Bike Totaal hebben we een groot assortiment aan fietsonderdelen. Bij een fiets komt nou eenmaal veel kijken. Daarom hebben wij hieronder een overzicht met al onze fietsonderdelen.