Filters

Fietsremmen

Er zijn meerdere soorten fietsremmen, met allemaal hun eigen voor- en nadelen. In de webshop hebben we onderdelen als remkabels en remblokjes voor zowel velgremmen als schijfremmen.

  • Schijfremmen: sinds de opkomst van de elektrische fiets steeds meer gebruikt. Schijfremmen remmen goed onder alle weersomstandigheden en vraagt weinig onderhoud. Voor reparatie en vervanging is het vaak beter om naar je fietsspecialist te gaan. 

  • V-brakes of velgremmen werken met remblokjes, die direct op de velg remmen. De werking is daarmee krachtig en direct. Het is vrij eenvoudig om remblokjes te vervangen. Nadeel is dat de werking bij slecht weer sterk achteruit gaat. In de bergen moet je bij de afdaling uitkijken voor oververhitting van de blokjes. 

  • Rollerbrakes zijn een doorontwikkeling van de vroegere trommelremmen. Ze hebben een goede remkracht, zijn betrouwbaar en vragen weinig onderhoud. Vanwege oververhittingsgevaar zijn ze niet geschikt voor in de bergen. Verder kan de remkracht bij slijtage ineens snel afnemen. 

  • De terugtraprem is vaak te vinden op kinderfietsen. Ze kunnen zeer krachtig remmen, waardoor je goed moet doseren om slippen te voorkomen. Doordat er geen remhendels en kabels gebruikt worden werken ze eigenlijk altijd. 

29 producten
Extra slijtvastSchijfremblokken
 15,95
Achterremkabel Nexus van ElvedesDit product is universeelVerkrijgbaar in het zilver
 9,95
Hydraulisch remblok van ElvedesVerkrijgbaar in het zwartMagura Hs11/HS33
 7,95
De binnenkabel achterrem van ElvedesDit product is universeelVerkrijgbaar in het zilver
 3,50
Soort remblok: V-brakeVoorzien van een Stift bevestigingLengte: 72 millimeter op kaart
 4,25
Geschikt voor XT, LX, Deore, Alivio, Acera en AltusV-Brake remblokset
 8,95
Trommelremkabel achterrem van ElvedesVoorzien van een universeel draadeind en inbusVerkrijgbaar in het zwart / zilver
 11,95
Binnenkabel RVS rem van ElvedesLengte: 2,25 meterDe rembinnenkabel Weinmann is 49 draads
 4,25
Universele binnenkabel achterrem van ElvedesLengte: 2,25 meterVerkrijgbaar in het grijs
 2,25
Binnenkabel RVS achterrem van ElvedesDit product is universeelVerkrijgbaar in het zilver
 4,95
29 producten

Online remmen kopen voor de fiets

Eén van de belangrijkste dingen om veilig te kunnen fietsen zijn de remmen. Bij Bike Totaal kun je diverse remsystemen en remsets bestellen. Wij hebben remmen voor zowel stadsfietsen als racefietsen.

Zorg dat je minstens 1x per jaar jouw fiets voor een onderhoudsbeurt langs de Bike Totaal winkel brengt zodat een vakman de versleten onderdelen kan vervangen. Zo voorkom je onveilige remsituaties.

Populaire remsets 

Wat de meest veilige remsoort is hangt af van de fiets, de omgeving en het weer. Bij Bike Totaal kun je de beste A-merken online bestellen. Elvedes wordt veel gebruikt voor stadsfietsen. Deze remblokjes kun je zelf vervangen of je kunt advies vragen bij de Bike Totaal winkel. Voor sportfietsen, zoals racefietsen, kun je het beste kiezen voor Shimano. Deze hebben voldoende remkracht voor hoge snelheden. 


Niet alle artikelen zijn op dit moment in onze webshop opgenomen. Voor een passend advies kun je het beste naar de Bike Totaal winkel in jouw buurt gaan. Zo weet je zeker dat je de juiste onderdelen koopt en kun je vertrouwen op een veilige montage.


Welke soorten fietsonderdelen heeft Bike Totaal nog meer?

Bij Bike Totaal hebben we een groot assortiment aan fietsonderdelen. Bij een fiets komt nou eenmaal veel kijken. Daarom hebben wij hieronder een overzicht met al onze fietsonderdelen.

Veelgestelde vragen over fietsremmen

Binnen welke termijn kan ik een artikel ruilen of terugbrengen?

Je hebt 14 dagen om het artikel te retourneren. Neem contact op met de Bike Totaal winkel waar je het artikel hebt gekocht. Ruilen is alleen mogelijk in de winkel. Restitutie van betaalde cadeaubonnen in geld is niet mogelijk.  

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling in huis heb? 

Wanneer je hebt gekozen voor thuisbezorgen van onderdelen & accessoires dan wordt je bestelling door DHL/PostNL thuisbezorgd. De levertijd is 1 tot 3 werkdagen.  De bestelling wordt maximaal 2 keer aangeboden. Indien blijkt dat de bestelling na 2 pogingen niet kan worden afgeleverd op het afleveradres, dan wordt het pakket indien mogelijk bij de buren afgeleverd. Indien het pakket bij de buren ook niet afgeleverd kan worden, wordt er middels een schriftelijke mededeling aangegeven op welke manier je zo snel mogelijk in het bezit van de bestelling kunt komen.

Hoe weet ik waar een bepaald artikel te koop is?

Als je op zoek bent naar een bepaald artikel, adviseren wij om contact op te nemen met een Bike Totaal winkel van jouw keuze om te informeren of het artikel daar verkrijgbaar is. 

Kan ik online producten bestellen?

Ja, op de Bike Totaal website kun je nieuwe fietsen, tweedehands fietsen, onderdelen en accessoires kopen. Meer informatie vind je bij Bestellen & Betalen en Bezorgen & Retourneren

Verkopen alle Bike Totaal winkels dezelfde artikelen?

Bike Totaal ondernemers bepalen deels zelf hun assortiment om aan de behoefte te voldoen van de consument in hun regio. Daarom hebben sommige Bike Totaal winkels meer artikelen en merken in het assortiment dan andere Bike Totaal winkels. Op de winkelpagina van de Bike Totaal winkels staan de fietsmerken vermeld die de winkels verkopen. En als je de winkel bij jou om de hoek favoriet maakt, laat de website het aanbod zien van deze winkel. Wil je meer weten? Je kunt altijd telefonisch contact opnemen met een Bike Totaal winkel bij jou om de hoek. Kijk hier.

Advies

Alles wat je moeten weten over fietsen en accessoires

Service

Bekijk alle services die wij verlenen bij Bike Totaal