Filters
Altijd korting op de volgende servicebeurten.
Altijd Fiets-omruilgarantie.
Altijd fluitend wegfietsen.
De eerste servicebeurt? Die is altijd inbegrepen.
Altijd vijf (!) jaar dealergarantie op e-bikes.
Altijd een leenfiets als de jouwe even moet blijven.
Je fiets wordt altijd rijklaar geleverd. Tring!
Montage van accessoires inbegrepen. Altijd!
Zit je niet fijn? Je hebt altijd zadel-omruilgarantie.
Oude fiets over? Altijd omruilgarantie.
Bekijk meer

Elektrische bakfietsen

Met een elektrische bakfiets kunnen alle kinderen mee

Met een elektrische bakfiets kun je samen genieten van de buitenlucht. Of je nou een, twee of drie kinderen in de bak meeneemt, je trapt nooit te zwaar. De elektrische ondersteuning helpt je een handje, waardoor het altijd lijkt alsof je wind mee hebt. Zelfs heuvel op is met een elektrische bakfiets geen probleem! 

Elektrische bakfiets kopen met Standaard superservice én de beste service in jouw buurt? Dan zit je bij Bike Totaal goed. Kies je de dichtstbijzijnde Bike Totaal fietsenwinkel voor aflevering. Dan is thuis bezorgen van de bakfiets zelfs onderdeel van onze uitgebreide service. 

Met een ruime keus aan elektrische bakfietsen van Urban Arrow, Lovens, Batavus, Gazelle en Cube is er altijd een die bij jou past.

21 producten

Cube Cargo Hybrid 500

 5.599,00-
Bosch Cargo Line middenmotor, 85NmEnviolo traploze versnellingenActieradius van 120 km
 5.599,00-

Gazelle Makki Load HMB Dames

 4.999,00-
Best getest
Bosch Performance Line middenmotor, 65 NmEnviolo traploze versnellingActieradius van 120 tot 160 km
 4.999,00-

Gazelle Makki Load HMB Connect Dames

 5.199,00-
Best getest
Bosch Performance Line middenmotor, 65 NmEnviolo traploze versnellingActieradius van 120 tot 160 km
 5.199,00-
Bosch Cargo Line middenmotor, 85 NmTraploos schakelsysteemActieradius van 120 km
 6.499,00-
Bosch Cargo Line middenmotor, 85 NmAutomatische versnellingBak geschikt voor 2 kinderen of bagage
 6.549,00-
Bosch Performance Line Essential middenmotor, 65 NmEnviolo traploze versnellingActieradius van 120 km
 5.790,00-
Bosch Cargo Line middenmotor, 85 NmAutomatische versnellingActieradius van 120 km
 6.799,00-

Lovens Explorer S75

 5.999,00-
Bosch Performance middenmotor, 75 NmEnviolo traploos schakelsysteemBak geschikt voor 2 kinderen of bagage
 5.999,00-
Bosch Cargo Line middenmotor, 85 NmEnviolo traploze versnellingActieradius van 40 tot 110 km
 5.899,00-

Batavus Fier 2 Unisex

 4.349,00-
Bosch Cargo Line middenmotor, 85 Nm5 versnellingenActieradius van 80 tot 160 km
 4.349,00-
Bosch Performance Line middenmotor, 75 NmAutomatisch schakelsysteemActieradius van 120 km
 6.549,00-
Middenmotor 75 Nm, Performance LineTraploze automatische versnellingActieradius van 30 tot 130 km
 6.299,00-
21 producten

Meer weten over elektrische bakfietsen? Bekijk dan onze blogs:

Elektrische bakfietsen van topkwaliteit

Ontdek de perfecte mix van betrouwbare constructie en innovatief design met onze elektrische bakfietsen. In de wereld van duurzaam vervoer zijn elektrische bakfietsen al snel een begrip geworden. Dit type elektrische fiets combineert traditioneel vakmanschap met moderne technologie om een uitzonderlijke fietservaring te bieden. Of je nu de kinderen naar school wilt brengen of boodschappen wilt doen, er is een model dat perfect past bij jouw dagelijkse behoeften. Kies voor betrouwbaarheid, gebruiksgemak en stijl - kies voor onze elektrische bakfietsen.

Accessoires voor jouw elektrische bakfiets

Naast hun efficiënte en duurzame ontwerp, bieden onze elektrische bakfietsen een scala aan accessoires die je fietservaring zullen optimaliseren. Overweeg bijvoorbeeld een regenhuif om de kinderen droog over te brengen. Daarnaast bieden we robuuste sloten aan die speciaal zijn ontworpen om je kostbare elektrische bakfiets te beschermen tegen diefstal. Voor de verzekering is een gecertificeerd tweede slot verplicht.

Bekijk onze merken bakfietsen

Bij Bike Totaal hebben we een topselectie met bakfietsen van grote merken als:

Wat is de actieradius van een elektrische bakfiets?

De afstand die je kunt afleggen met onze elektrische bakfiets hangt af van het aantal Wattuur (Wh) van de geïntegreerde accu, zoals 400 Wh, 500 Wh of zelfs 750 Wh. Gemiddeld kun je met onze accu's zo'n 26 km rijden voor elke 100 Wh. Natuurlijk wordt de werkelijke afstand beïnvloed door factoren zoals het terrein, weersomstandigheden, totale gewicht en de kwaliteit van de wegen. Wil je hier meer over weten? Raadpleeg dan onze blog over actieradius.

Zo haal je het beste uit je elektrische fiets

Net een elektrische fiets gekocht, en wil je weten hoe je je nieuwe aanwinst in topconditie houdt? We helpen je graag op weg! Wist je bijvoorbeeld dat je je accu het beste niet helemaal leeg kunt laten lopen? Of dat je - ook als je even niet op je e-bike fietst - je toch om de zoveel tijd je accu dient op te laden? Bekijk de 5 tips om het beste uit je elektrische fiets te halen.

Test jouw favoriete elektrische bakfiets bij Bike Totaal

Enthousiast geworden van een elektrische bakfiets? Kom langs jouw Bike Totaal winkel voor een vrijblijvende proefrit. De specialist beantwoordt al je vragen en adviseert je welke fiets het beste bij jou past. Al overtuigd? Bestel je nieuwe fiets eenvoudig online! Haal ‘m op in de winkel bij jou in de buurt, of laat ‘m thuisbezorgen. Welke optie je ook kiest, we maken je nieuwe aanwinst altijd 100% rijklaar zodat jij gelijk kunt opstappen. Wel zo makkelijk. Advies, proefrit, rijklaar maken en eventueel thuisbezorgen zijn onderdeel van onze uitgebreide service. En heb je onderhoud nodig? Met meer dan 160 winkels in heel Nederland is service en onderhoud aan jouw fiets nooit te ver weg.

Veelgestelde vragen over elektrische bakfietsen

Wat is een elektrische bakfiets?

Een elektrische bakfiets is een variant van een traditionele bakfiets, die is uitgerust met een elektrische motor om de bestuurder te helpen bij het trappen. Deze voertuigen zijn populair voor het vervoeren van goederen of kinderen over kortere afstanden, vooral in gebieden waar verkeer en parkeren een uitdaging kunnen zijn.

De bak van de bakfiets bevindt zich meestal aan de voorkant en is vaak groot genoeg om meerdere kinderen of grote ladingen te vervoeren. Dit maakt de bakfiets een populaire keuze voor voornamelijk gezinnen. De elektrische assistentie helpt de bestuurder om zware lasten gemakkelijker te vervoeren en biedt ook ondersteuning bij het rijden op heuvelachtige terreinen, wat de inspanning en vermoeidheid vermindert.

Wat is de snelheid van een elektrische bakfiets?

De snelheid van een elektrische bakfiets kan variëren, maar de meeste modellen kunnen snelheden bereiken van ongeveer 25 kilometer per uur. Dit is de wettelijke maximumsnelheid voor elektrische fietsen met trapondersteuning in veel landen, waaronder Nederland en België.

Wat zijn de voordelen van een e-bike?

Een elektrische fiets biedt ondersteuning om met minder inspanning verder en sneller te rijden. Fantastisch toch?  Een e-bike heeft nog veel meer voordelen. Door het gebruik van een elektromotor heb je altijd de wind mee en voelt het alsof je altijd heuvel af gaat. Dit maakt fietsen niet alleen enorm comfortabel, maar zorgt er ook voor dat tegenwind, bergen en lange afstanden niet langer je fietstocht verhinderen.

De elektrische fiets heeft ten opzichte van een auto ook veel voordelen. Zo is een elektrische fiets een stuk milieuvriendelijker, goedkoper en - in de stad - ook een stuk sneller. Je vliegt tijdens de spits namelijk zo voorbij die lange files. En als je op je bestemming bent aangekomen, is het zoeken naar een parkeerplek ook verleden tijd.

Hoe zit het met de motor van een elektrische fiets?

De motor van je e-bike geeft je de boost die je zoekt. Het is het hart van je elektrische fiets. De motor zit op 1 van de volgende plekken:

Elk van deze motorplekken heeft andere voordelen. Een elektrische fiets met een motor in het voorwiel is vaak het goedkoopst. Zo'n elektrische fiets is handig voor ritten naar bijvoorbeeld de supermarkt. 

Als de motor bij de trapas zit dan zitten daar ook voordelen bij. De motor zit bijvoorbeeld laag in de fiets gemonteerd. Deze locatie dicht bij het wegdek zorgt ervoor dat de fiets een fijne gewichtsverdeling heeft en stabiel fietst. 

Een motor in het achterwiel is vooral handig voor heuvelachtige gebieden. Ga je vaak op vakantie naar gebieden met heuvels (of zelfs bergen)? Dan kan het goed zijn dat elektrische fiets met achterwielmotor perfect is voor jou!

Wat is de actieradius van mijn elektrische fiets?

De actieradius van je elektrische fiets hangt af van de capaciteit van de bijgeleverde accu. De capaciteit van een e-bike accu drukken we uit in Wattuur (Wh). De capaciteit van een accu is bijvoorbeeld 300 Wh, 400 Wh of zelfs 500 Wh. De actieradius van een accu is normaal gesproken ongeveer 26 km per 100 Wh. De precieze actieradius wordt bepaald door vele verschillende factoren. Denk hierbij aan de aanwezigheid van heuvels, het weer (tegenwind), het gewicht van jou en je boodschappen en de kwaliteit van het wegdek.  Lees meer in onze blog over actieradius of neem contact op met de Bike Totaal winkel bij jou in de buurt.

Kan ik mijn (elektrische) fiets laten verzekeren?

Je kunt bij Bike Totaal voordelig je (elektrische) fiets laten verzekeren. Bekijk voor meer informatie onze pagina over fietsverzekeringen

Bekijk meer
Advies

Alles wat je moeten weten over fietsen en accessoires

Service

Bekijk alle services die wij verlenen bij Bike Totaal

Altijd korting op de volgende servicebeurten.
Altijd Fiets-omruilgarantie.
Altijd fluitend wegfietsen.
De eerste servicebeurt? Die is altijd inbegrepen.
Altijd vijf (!) jaar dealergarantie op e-bikes.
Altijd een leenfiets als de jouwe even moet blijven.
Je fiets wordt altijd rijklaar geleverd. Tring!
Montage van accessoires inbegrepen. Altijd!
Zit je niet fijn? Je hebt altijd zadel-omruilgarantie.
Oude fiets over? Altijd omruilgarantie.
Bekijk meer