Filters
Altijd korting op de volgende servicebeurten.
Altijd Fiets-omruilgarantie.
Altijd fluitend wegfietsen.
De eerste servicebeurt? Die is altijd inbegrepen.
Altijd vijf (!) jaar dealergarantie op e-bikes.
Altijd een leenfiets als de jouwe even moet blijven.
Je fiets wordt altijd rijklaar geleverd. Tring!
Montage van accessoires inbegrepen. Altijd!
Zit je niet fijn? Je hebt altijd zadel-omruilgarantie.
Bekijk meer

Speed Pedelecs

Met een speed pedelec vlieg je van A naar B

Een speed pedelec is een elektrische fiets waarmee je maximaal 45 km per uur fietst. Zo ben je dus vliegensvlug op je werk zonder files of parkeerproblemen. Daarnaast is een speed pedelec als vervoersmiddel een stuk beter voor het milieu en je eigen gezondheid. Bij een rit op een speed pedelec moet je volgens de wet een goedgekeurde helm op. Dat is ook wel logisch; een speed pedelec kan tot wel 45 km per uur. Om deze reden heten ze ook wel high speed e-bikes. Voor de speed pedelec is zowel een rijbewijs AM als een kentekenregistratie verplicht. 

3 producten
Bosch Performance Line Speed middenmotor, 85 Nm10 versnellingenActieradius van 160 km
 3.799,00-
Bosch Performance Line Speed middenmotor, 85 Nm10 versnellingenActieradius van 160 km
 3.799,00-
Bosch Performance Line Speed middenmotor, 85 Nm10 versnellingenActieradius van 160 km
 4.399,00-

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec (ook wel high speed e-bike genoemd) is een elektrische fiets die ondersteuning biedt bij snelheden tot 45 kilometer per uur. Dit is hoger dan de maximale ondersteunde snelheid van een reguliere elektrische fiets, die meestal beperkt is tot 25 kilometer per uur. Een speed pedelec heeft een krachtiger motor en een grotere accu dan een gewone elektrische fiets. Daardoor is het mogelijk om sneller te fietsen, maar ook om langere afstanden af te leggen. De meeste speed pedelecs hebben trapondersteuning, wat betekent dat de elektrische motor alleen werkt als je trapt.

Waarom een speed pedelec?

We horen je denken: waarom zou je voor een speed pedelec gaan? Simpel: de speed pedelec is het beste alternatief voor de auto, maar mét het gevoel van een fiets. Wil je de auto wat vaker laten staan, of vind je het fijn om sneller naar je bestemmingen te rijden? En wil je het gevoel behouden dat je op een fiets rijd? Dan is een speed pedelec wat voor jou. Met snelheden tot 45 kilometer per uur ben je gegarandeerd sneller op al je bestemmingen, én overbrug je met gemak langere afstanden.

Heb je een rijbewijs nodig voor een speed pedelec?

Voor een speed pedelec heb je een rijbewijs en kentekenbewijs nodig in Nederland. Een speed pedelec is namelijk een elektrische fiets die snelheden tot 45 kilometer per uur kan bereiken. Om op een speed pedelec te mogen rijden heb je daarom een bromfietsrijbewijs (categorie AM) nodig. Heb je een autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A)? Ook dan mag je op een speed pedelec rijden. Daarnaast moet de speed pedelec zijn geregistreerd bij de RDW en voorzien zijn van een kentekenbewijs. Ook gelden er specifieke regels voor het gebruik van een speed pedelec, zoals het dragen van een helm en het volgen van bepaalde fiets- en bromfietspaden. Meer weten over de regels voor speed pedelecs? Bekijk alle regels en wetgeving op de website van Rijksoverheid.

Is een helm verplicht op een speed pedelec?

Hoewel een fietshelm niet verplicht is op een gewone fiets, dien je wel een helm te dragen als je rijd op een speed pedelec. Bij een speed pedelec rijd je snelheden tot 45 kilometer per uur. Sinds 1 januari 2017 is het daarom verplicht om een helm te dragen voor bestuurders van speed pedelecs op de openbare weg in Nederland. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van €100. Heb je nog geen helm? Bekijk hier het assortiment speed pedelec helmen.

Hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste helm? Bekijk de blog Welke fietshelm moet ik kopen? Of kom langs in één van de 140 winkels voor persoonlijk advies.

Proefrit maken op een speed pedelec?

We snappen dat je de snelheid en ondersteuning van een speed pedelec eerst wil uitproberen. Dat kan! Kom langs één van de 163 winkels voor een gratis én vrijblijvende proefrit. Met persoonlijk advies van de specialist vind je gegarandeerd dé speed pedelec voor jou. Klik op je favoriete model en plan eenvoudig je proefrit. Je gekozen winkel neemt contact met je op, en op de dag van de proefrit staat je gekozen model én vergelijkbare modellen voor je klaar om uit te proberen.

Speed pedelec online kopen

Ben je er al uit? Fijn! Kies je favoriete model en bestel je nieuwe speed pedelec eenvoudig online. Haal je nieuwe aanwinst gratis op in de winkel of laat 'm gratis thuisbezorgen. Wel zo makkelijk! Altijd 100% rijklaar én met service en onderhoud bij jou in de buurt. Dat is pas onbezorgd fietsen.

Veelgestelde vragen over speed pedelecs

Wat zijn de voordelen van een e-bike?

Een elektrische fiets biedt ondersteuning om met minder inspanning verder en sneller te rijden. Fantastisch toch?  Een e-bike heeft nog veel meer voordelen. Door het gebruik van een elektromotor heb je altijd de wind mee en voelt het alsof je altijd heuvel af gaat. Dit maakt fietsen niet alleen enorm comfortabel, maar zorgt er ook voor dat tegenwind, bergen en lange afstanden niet langer je fietstocht verhinderen.

De elektrische fiets heeft ten opzichte van een auto ook veel voordelen. Zo is een elektrische fiets een stuk milieuvriendelijker, goedkoper en - in de stad - ook een stuk sneller. Je vliegt tijdens de spits namelijk zo voorbij die lange files. En als je op je bestemming bent aangekomen, is het zoeken naar een parkeerplek ook verleden tijd.

Welke elektrische fiets is de beste voor mij?

Zoals je misschien wel hebt gelezen zijn er veel verschillende soorten elektrische fietsen. De keuze is reuze, maar welke e-bike is het beste voor jou? We helpen je graag op weg. Weten waar je op moet letten bij de aankoop van een elektrische fiets? Bekijk de e-bike aankoopgids.

Hoe zit het met de motor van een elektrische fiets?

De motor van je e-bike geeft je de boost die je zoekt. Het is het hart van je elektrische fiets. De motor zit op 1 van de volgende plekken:

Elk van deze motorplekken heeft andere voordelen. Een elektrische fiets met een motor in het voorwiel is vaak het goedkoopst. Zo'n elektrische fiets is handig voor ritten naar bijvoorbeeld de supermarkt. 

Als de motor bij de trapas zit dan zitten daar ook voordelen bij. De motor zit bijvoorbeeld laag in de fiets gemonteerd. Deze locatie dicht bij het wegdek zorgt ervoor dat de fiets een fijne gewichtsverdeling heeft en stabiel fietst. 

Een motor in het achterwiel is vooral handig voor heuvelachtige gebieden. Ga je vaak op vakantie naar gebieden met heuvels (of zelfs bergen)? Dan kan het goed zijn dat elektrische fiets met achterwielmotor perfect is voor jou!

Wat is de actieradius van mijn elektrische fiets?

De actieradius van je elektrische fiets hangt af van de capaciteit van de bijgeleverde accu. De capaciteit van een e-bike accu drukken we uit in Wattuur (Wh). De capaciteit van een accu is bijvoorbeeld 300 Wh, 400 Wh of zelfs 500 Wh. De actieradius van een accu is normaal gesproken ongeveer 26 km per 100 Wh. De precieze actieradius wordt bepaald door vele verschillende factoren. Denk hierbij aan de aanwezigheid van heuvels, het weer (tegenwind), het gewicht van jou en je boodschappen en de kwaliteit van het wegdek.  Lees meer in onze blog over actieradius of neem contact op met de Bike Totaal winkel bij jou in de buurt.

Is een helm op een e-bike verplicht?

Een helm dragen op een elektrische fiets is niet verplicht, maar met snelheden van maximaal 25 km per uur is dit wel een verstandige keuze. Zo geldt er vanaf 1 januari 2023 een helmplicht voor snorfietsers die ook een maximaal snelheid hebben van 25 km/u. Zeker met het steeds drukker wordende fietspad raadt Veilig Verkeer Nederland iedereen aan om er zelf voor te kiezen een helm te dragen, zowel gewone fietsers als e-bikers. Bekijk hier ons uitgebreide aanbod e-bike helmen.

Wat weegt een e-bike?

Een elektrische fiets is zwaarder dan een traditionele fiets. Dit komt door elektrische onderdelen als een motor en een accu. Een normale fiets weegt tussen de 18 en 21 kilo. Het gewicht van een e-bike ligt rond de 24 kilo zonder accu. Afhankelijk van het type accu (gemonteerd bij de bagagedrager of in het frame) komt hier ongeveer nog 3 kilo bij.

De toename in gewicht is echter geen probleem voor het vervoeren van de fiets op een fietsendrager. Er zijn speciale fietsendragers ontworpen om ervoor te zorgen dat je meestal wel 2 elektrische fietsen probleemloos kunt meenemen achterop de auto.

Kan ik mijn (elektrische) fiets laten verzekeren?

Je kunt bij Bike Totaal voordelig je (elektrische) fiets laten verzekeren. Bekijk voor meer informatie onze pagina over fietsverzekeringen

Binnen welke termijn kan ik een artikel ruilen of terugbrengen?

Je hebt 14 dagen om het artikel te retourneren. Neem contact op met de Bike Totaal winkel waar je het artikel hebt gekocht. Ruilen is alleen mogelijk in de winkel. Restitutie van betaalde cadeaubonnen in geld is niet mogelijk.  

Wat zijn de garantievoorwaarden?

Bij aankoop van een fiets krijg je de garantievoorwaarden en een onderhoudsboekje met adviezen van de fabrikant. Voor de garantievoorwaarden verwijzen wij naar de Bike Totaal winkel waar je het artikel hebt gekocht of van plan bent te gaan kopen. 

Bekijk meer
Advies

Alles wat je moeten weten over fietsen en accessoires

Service

Bekijk alle services die wij verlenen bij Bike Totaal

Altijd korting op de volgende servicebeurten.
Altijd Fiets-omruilgarantie.
Altijd fluitend wegfietsen.
De eerste servicebeurt? Die is altijd inbegrepen.
Altijd vijf (!) jaar dealergarantie op e-bikes.
Altijd een leenfiets als de jouwe even moet blijven.
Je fiets wordt altijd rijklaar geleverd. Tring!
Montage van accessoires inbegrepen. Altijd!
Zit je niet fijn? Je hebt altijd zadel-omruilgarantie.
Bekijk meer