Filters

Speed pedelec helmen

Een speed pedelec is hét moderne alternatief voor de auto. En bij een speed pedelec hoort een goede helm. Met snelheden tot 45 kilometer per uur is het dragen van een helm op een speed pedelec dan ook verplicht.

Bij Bike Totaal vind je verschillende speed pedelec helmen van Abus en Lazer. Zo zit er altijd wel een speed pedelec helm voor jou tussen! Bestel je nieuwe speed pedelec eenvoudig online. Voor 17:00 besteld is morgen in huis. Of laat je adviseren in één van de meer dan 160 winkels.

5 producten
champagne gold
+
Voldoet aan de hoge veiligheidseisen in grote steden | Voorzien van een geïntegreerde regenkap, ventilatie, verlichting en een vizier | Keuze uit allerlei verschillende kleuren en maten
 179,95
shiny black
Met geïntegreerd achterlicht | Goede pasvorm door verschillende instelmogelijkheden | Geschikt voor speed pedelecs en snorfietsen
 99,95
midnight blue
+
Inclusief regenkap, verlichting, ventilatie en een verwisselbaar vizier | Ideaal voor speed pedelecs in grote steden | Keuze uit allerlei verschillende kleuren en maten
 229,95
matte titanium
Ook geschikt voor voor woon-werkverkeer | Voorzien van led-verlichting | Panoramische lens biedt oogbescherming tegen wind en vuil
 149,95
matte black
NTA gecertificeerd | Voorzien van MIPS | Met geïntegreerde ledlamp
 169,95

Speed pedelec helmplicht: is een helm verplicht op een speed pedelec?

Hoewel een fietshelm niet verplicht is op een gewone fiets, dien je wel een helm te dragen als je rijd op een speed pedelec. Bij een speed pedelec rijd je snelheden tot 45 kilometer per uur. Sinds 1 januari 2017 is het daarom verplicht om een helm te dragen voor bestuurders van speed pedelecs op de openbare weg in Nederland. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van €100.

Zijn er speciale veiligheidsnormen voor speed pedelec helmen?

Net als met gewone fietshelmen dienen speed pedelec helmen te doen aan speciale veiligheidsnormen. De speed pedelec helmen in het assortiment van Bike Totaal voldoen aan het speciale NTA 8776-keurmerk. Zo weet je zeker dat je ten alle tijden goed beschermd bent. Meer weten over de verschillende veiligheidsnormen van fiets- en speed pedelec helmen? Lees de blog over veilige fietshelmen.

Hoe vaak moet je een speed pedelec helm vervangen?

Het regelmatig vervangen van je speed pedelec helm is van cruciaal belang. Naarmate een helm ouder wordt verminderen de beschermende factoren. Over het algemeen wordt aanbevolen om een helm om de drie tot vijf jaar te vervangen, zelfs als deze nog in goede staat lijkt te zijn en niet betrokken is geweest bij een ongeval. 

Als de helm betrokken is geweest bij een valpartij of een botsing, moet deze onmiddellijk worden vervangen, zelfs als er geen zichtbare schade is. De schokabsorberende materialen in de speed pedelec helm kunnen namelijk beschadigd zijn door de impact, waardoor de helm minder bescherming biedt bij een volgende val. Het is ook van belang om de helm regelmatig te inspecteren op tekenen van slijtage, zoals scheuren in het schuim of beschadigingen aan de buitenkant. Indien er tekenen van slijtage zijn, dient de helm onmiddellijk te worden vervangen.

Tot slot moeten speed pedelec helmen ook worden vervangen als ze niet meer goed passen. Bijvoorbeeld wanneer de hoofdomtrek van de fietser veranderd is of als de helm niet langer goed op het hoofd blijft zitten.

A-merk speed pedelec helmen bij Bike Totaal

Bike Totaal heeft speed pedelec van verschillende A-merken in het assortiment. Zowel online als in de winkel vind je de ideale helm. Bike Totaal verkoopt helmen voor de speed pedelec van de volgende merken:

Lazer en ABUS zijn gevestigde namen en gespecialiseerd in het produceren van fietshelmen. Ze zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan alle veiligheidsnormen.

Speed pedelec helmen online bestellen

Bestel je speed pedelec helm gemakkelijk online. Welke je ook kiest, alle speed pedelec helmen zijn van uitstekende kwaliteit en voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste speed pedelec helm? Lees de blog Welke fietshelm moet ik kopen?

Bestel je je speed pedelec helm op een werkdag voor 17:00? Dan heb je 'm morgen al in huis! Haal 'm gratis op bij de Bike Totaal winkel bij jou in de buurt of laat je nieuwe aanwinst thuisbezorgen. Wel zo makkelijk.

Speed pedelec helm passen in de winkel?

Niet zeker over je maat? Pas én vind je nieuwe speed pedelec helm in de winkel. Kom langs de winkel bij jou in de buurt en laat je adviseren. Vind de perfecte speed pedelec helm voor jou. Met meer dan 140 winkels zit er altijd wel één bij jou in de buurt.

Verkopen jullie naast speed pedelec helmen nog andere fietshelmen?

Bike Totaal heeft een ruim assortiment fietshelmen. Naast speed pedelec helmen kun je terecht voor:

Kijk hier voor een overzicht van alle Fietshelmen dames en Fietshelmen heren.