Racefiets helmen

Een racefiets helm is met de hoge snelheden van een racefiets extra belangrijk. Met een goedpassende racefiets helm verklein de de kans op hersenbeschadigingen en hersenletsel aanzienlijk. Draag dus altijd een helm tijdens het fietsen op jouw racefiets.

Bike Totaal verkoopt verschillende soorten racefiets helmen van A-merken Abus en Lazer. Met verschillende pasvormen, kleuren en kenmerken zit er altijd wel een helm voor jou tussen. Bestel nu je nieuwe helm voor de racefiets online of kom langs in de winkel.
Lees meer
11 van 11 resultaten
Sorteren op

Wat zijn racefiets helmen?

Een racefiets helm of wielren helm is essentieel voor iedereen die aan wielrennen doet. Het biedt niet alleen bescherming voor het hoofd tijdens een valpartij, maar ook bij hoge snelheden en wisselende weersomstandigheden. Meer weten over wielrennen? Lees de blog Alles over racefietsen.

Racefiets helmen zijn ontworpen om lichtgewicht en aerodynamisch te zijn, met ventilatieopeningen om de luchtstroom te bevorderen en de drager koel te houden tijdens het rijden. Veel wielren helmen hebben ook verstelbare riemen en sluitsystemen om de pasvorm aan te passen aan de individuele drager.

Welke wielren helm moet ik kiezen?

Het kiezen van de juiste wielren helm voor je racefiets kan een uitdaging zijn, omdat er zoveel verschillende opties beschikbaar zijn. Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kiezen van een helm is de pasvorm. Een wielren helm moet goed passen en comfortabel aanvoelen om effectief te zijn. Alle helmen bij Bike Totaal voldoen aan de veiligheidsnormen.

Heb je nog niet eerder een racefiets helm gekocht? Laat je dan adviseren door de specialist bij de Bike Totaal winkel bij jou in de buurt. Of bekijk onze fietshelm aankoopgids: Welke fietshelm moet ik kopen?

Hoe vaak moet je een racefiets helm vervangen?

Door blootstelling aan zonlicht, vocht en schokken bij een valpartij nemen de beschermende eigenschappen van een racefiets helm na verloop van tijd af. Het wordt over het algemeen aanbevolen om een racefiets helm elke 3-5 jaar te vervangen, zelfs als deze er nog goed uitziet en niet betrokken is geweest bij een ongeval.

Ben je een keer gevallen met de helm op? Dan moet deze direct worden vervangen, zelfs als er geen zichtbare schade is. Dit komt omdat de impact van een val de schokabsorberende materialen in de wielren helm kan beschadigen en de beschermende eigenschappen van de helm in de toekomst kunnen verminderen.

Het is ook belangrijk om de helm regelmatig te inspecteren op tekenen van slijtage, zoals scheuren in het schuim of beschadigingen aan de buitenkant van de helm. Als er tekenen van slijtage zijn, moet de helm onmiddellijk worden vervangen. Meer weten over de veiligheid van racefiets helmen en de verschillende veiligheidsnormen? Lees de blog over veilige fietshelmen.

A-merk racefiets helmen bij Bike Totaal

Bike Totaal heeft racefiets helmen van verschillende A-merken in het assortiment. Zowel online als in de winkel vind je de ideale helm voor tijdens het racefietsen. Bike Totaal verkoopt helmen voor de racefiets van de volgende merken:

Racefiets helm passen in de winkel?

Wil je een nieuwe racefiets helm eerst passen? Dat kan! Kom langs de winkel en laat je adviseren. Vind de perfecte helm en pasvorm voor jou. Met meer dan 140 Bike Totaal winkels zit er altijd wel één bij jou in de buurt.

 Verkopen jullie nog andere fietshelmen?

Naast racefiets helmen verkoopt Bike Totaal nog veel meer helmen voor verschillende soorten fietsers.

Kijk hier voor een overzicht van alle Fietshelmen dames en Fietshelmen heren.