Filters

E-bike helmen

Daar ga je, fietsend op je nieuwe elektrische fiets. Maar met maximum snelheden van 25 kilometer per uur gaat dat toch harder dan je denkt. En hoewel een helm niet verplicht is op een e-bike, doe je er wel verstandig aan om er een te dragen. Met een helm verklein je de kans op hersenletsel bij een val aanzienlijk.

Bike Totaal verkoopt verschillende soorten e-bike helmen van verschillende A-merken en prijsklassen. Zo zit er altijd wel een helm tussen voor jou. Bestel nu je nieuwe helm online of kom langs in de winkel.

3 producten
Ook geschikt voor voor woon-werkverkeerVoorzien van led-verlichtingPanoramische lens biedt oogbescherming tegen wind en vuil
 149,95
Uitgerust met MIPS technologieAdvanced Turnfit systeem
 199,95
NTA gecertificeerdVoorzien van MIPSMet geïntegreerde ledlamp
 169,95

Helmplicht elektrische fiets: is een helm op een e-bike verplicht?

Een fietshelm dragen op een e-bike is niet verplicht, maar met een snelheid van maximaal 25 km per uur is dit wel een verstandige keuze. Zo geld er vanaf 1 januari 2023 een helmplicht voor snorfietsers die ook een maximaal snelheid hebben van 25 km/u. Zeker met het steeds drukker wordende fietspad raadt Veilig Verkeer Nederland iedereen aan om vrijwillig een helm te dragen, zowel gewone fietsers als e-bikers.

Wat voor bescherming biedt een helm voor een elektrische fiets?

Een helm kan beschermen tegen ernstig hoofdletsel bij een valpartij of een botsing. Volgens Veilig Verkeer Nederland verminderd de kans op ernstig hoofd- of hersenletsel bij het dragen van een fietshelm met 60%. Het dragen van een helm kan ook het vertrouwen van de fietser vergroten, waardoor je je veiliger en meer ontspannen voelt tijdens het fietsen. Dit kan leiden tot meer plezier en een betere ervaring op de fiets. Meer weten over de veiligheid van een e-bike helm? Lees de blog over veilige fietshelmen.

Hoe kies ik de juist helm voor mijn e-bike?

Met allemaal verschillende maten, pasvormen en prijzen kan het kiezen van de juiste e-bike helm een uitdaging zijn. Zo moet je kiezen tussen het type helm. Denk aan een e-bike helm, maar ook aan een MTB helm voor het mountainbiken, een racefietshelm voor het wielrennen of aan een speed pedelec helm. Dan is er nog de pasvorm, een helm moet niet te los zitten anders beschermt deze niet optimaal. Maar denk ook aan de ventilatie voor als het warm is in de zomer, en zelfs aan het gewicht. Ook extra functies zoals verlichting op je helm en de prijs wegen mee in je keuze voor de ideale e-bike helm.

Wil je weten waar je op moet letten bij de aankoop van een e-bike helm? Lees dan de blog: Welke fietshelm moet ik kopen?

A-merk e-bike helmen bij Bike Totaal

Bike Totaal heeft een ruim assortiment A-merk e-bike helmen te koop van verschillende materialen en in diverse hippe of stoere kleuren. Hoewel een helm meestal niet erg leuk staat, proberen merken hun best te doen om aantrekkelijke en comfortabele helmen op de markt te brengen. Bij Bike Totaal vind je zowel online als in de winkel de ideale helm voor op je e-bike. Bike Totaal verkoopt fietshelmen van de volgende merken:

E-bike helmen online bestellen

Bestel je e-bike helm gemakkelijk online. Kies tussen verschillende modellen, prijsklassen en kleuren. Maak een statement of kies voor een meer ingetogen helm. Welke je ook kiest, alle e-bike fietshelmen zijn van uitstekende kwaliteit en voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden. Bestel je je helm op een werkdag voor 17:00? Dan heb je 'm morgen al in huis! Haal 'm gratis op bij de Bike Totaal winkel bij jou in de buurt of laat je nieuwe aanwinst thuisbezorgen. Wel zo makkelijk.

Een fietshelm voor een e-bike eerst passen in de winkel?

Niet zeker over je maat? Kom dan langs de winkel bij jou in de buurt. Met een ruim assortiment e-bike helmen vind je gegarandeerd dé helm voor jou. Laat je adviseren door de specialist en rijd direct weg met je splinternieuwe helm.

Welke andere fietshelmen verkopen jullie?

Naast e-bike helmen verkoopt Bike Totaal nog veel meer helmen voor verschillende soorten fietsers.

Kijk hier voor een overzicht van alle Fietshelmen dames en Fietshelmen heren.