Filters
Altijd korting op de volgende servicebeurten.
Altijd Fiets-omruilgarantie.
Altijd fluitend wegfietsen.
De eerste servicebeurt? Die is altijd inbegrepen.
Altijd vijf (!) jaar dealergarantie op e-bikes.
Altijd een leenfiets als de jouwe even moet blijven.
Je fiets wordt altijd rijklaar geleverd. Tring!
Montage van accessoires inbegrepen. Altijd!
Zit je niet fijn? Je hebt altijd zadel-omruilgarantie.
Oude fiets over? Altijd omruilgarantie.
Bekijk meer

Elektrische fiets dames

In deze categorie vind je elektrische damesfietsen voor jong en oud. Twijfel je over je framemaat? Lees dan onze blog over framematen. Liever een proefrit voor je die ene mooie elektrische damesfiets koopt? Ga dan langs de Bike Totaal winkel in jouw buurt. We helpen je graag.

89 producten
Shimano Steps E6100 middenmotor, 50 Nm7 versnellingenActieradius van 60 tot 150 km
 3.299,00-
Bosch Active Line middenmotor, 40 Nm7 versnellingenActieradius van 80 km
 2.549,00-
Sportdrive voorwielmotor. 30 Nm7 Shimano Nexus versnellingenActieradius van 35 tot 120 km
 1.899,00-
Bosch Active Line middenmotor, 40 Nm7 Shimano Nexus versnellingenActieradius van 35 tot 120 km
 2.399,00-

Cortina E-U4 Family MM dames

 2.599,00-
350 euro korting
Bosch Active Line middenmotor, 40 Nm 7 versnellingenActieradius van 35 tot 120 km
 2.599,00-
Bosch Active Line Plus middenmotor, 50Nm7 Shimano Nexus versnellingenActieradius van 140 km
 3.249,00-
Bosch Performance Line middenmotor, 65 Nm5 versnellingenActieradius van 120 tot 160 km
 3.999,00-
Eclipse C380 HMB dames
Bosch Performance Line CX middenmotor, 85 NmEnviolo traploze versnellingActieradius van 135 km
 5.999,00-
Shimano Steps E6100 middenmotor, 60 Nm5 versnellingenActieradius van 60 tot 150 km
 3.599,00-
Shimano Steps E6100 middenmotor, 60 NmTraploze versnellingActieradius van 120 tot 175 km
 2.999,00-
Bosch Performance Line middenmotor, 659 versnellingenActieradius van 120 tot 160 km
 2.699,00-

Gazelle Makki Load HMB Dames

 4.999,00-
Best getest
Bosch Performance Line middenmotor, 65 NmEnviolo traploze versnellingActieradius van 120 tot 160 km
 4.999,00-
89 producten

Voordelen elektrische damesfiets

Waar vroeger een (elektrische) fiets met een lage instap specifiek voor dames was, noemen veel fabrikanten dit tegenwoordig een 'fiets met lage instap'. Deze lage instap is tenslotte voor iedereen gemakkelijker opstappen. Vooral vergeleken met een elektrische herenfiets met een dwarsbuis. Een elektrische fiets maakt fietsen voor iedereen genieten. Met de elektrische ondersteuning kom je gemakkelijk een stukje verder en heb je ook als het waait een fijne tocht.

Welke elektrische fiets dames kopen?

Bij ons kun je elektrische damesfietsen kopen van diverse a-merken. Zo weet je zeker dat je een elektrische fiets koopt van goede kwaliteit. Benieuw welke merken we o.a. verkopen? Bekijk hier onze topmerken.

Hoe ver kan ik fietsen op een elektrische damesfiets?

Het bereik van een elektrische fiets is afhankelijk van een aantal factoren. De basis is de accucapaciteit, bij de meeste gangbare elektrische fietsen is deze tussen de 300 en 600Wh. Dit betekent dat je tot wel 150 kilometer trapondersteuning hebt. Daarnaast zijn er nog wat andere factoren die de accuduur beïnvloeden, zoals het weer (tegenwind), je bandenspanning, de staat van het wegdek en je welke ondersteuningsstand je kiest.

Elektrische damesfiets bij Bike Totaal kopen

Bij Bike Totaal koop je alleen elektrische damesfietsen van topmerken. Dat is natuurlijk al een goede reden waarom je bij Bike Totaal zou moeten kopen. Een andere goede reden is het Fietspaspoort. Bij elke fiets krijg je er een. De pas zit gekoppeld aan het door jouw gekozen servicepakket. Hierdoor word je dus automatisch uitgenodigd voor onderhoudsbeurten. Die vergeet je dus nooit meer! Je kunt er zelfs voor kiezen om het 5 jaar garantiepakket te koppelen aan jouw Fietspaspoort. Dan fiets je dus 5 jaar lang zorgeloos op jouw elektrische damesfiets.

Welke elektrische damesfiets is als beste getest?

Ben je op zoek naar de best geteste elektrische damesfiets? Dan hebben we goed nieuws. We hebben alle prijswinnende (elektrische) fietsen verzameld in één categorie: de best geteste (elektrische) fietsen. Zo zie je in direct in een oogopslag welke elektrische damesfiets het beste is getest. De testen worden uitgevoerd door experts en vrijwilligers van o.a. Consumentenbond, de RAI-vereniging, ANWB en het Algemeen Dagblad. Neem zeker een kijkje of jouw droomfiets er ook bij staat.

Waar maak ik een proefrit op elektrische damesfiets?

Het maken van een proefrit is erg belangrijk. Vooral bij een elektrische fiets waarop je veel kilometers maakt. De meeste testfietsen zijn elektrische damesfietsen. Daar kunnen namelijk zowel mannen als vrouwen op fietsen. Een proefrit op een elektrische damesfiets zal dus geen probleem zijn. Neem contact op met de Bike Totaal winkel om de hoek om te informeren naar de mogelijkheden (of als je op zoek bent naar specifieke elektrische damesfietsen om te testen).

Veelgestelde vragen over elektrische fietsen

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets (afgekort e-bike) is een fiets waarbij een elektrische motor je assisteert tijdens het fietsen. De ondersteuning van de motor combineert samen met jouw spierkracht tot een fijn fietstempo. Zo is er dus nog wel eigen kracht nodig, maar vele malen minder dan op een 'normale' fiets.
Een elektrische fiets ondersteunt tot ongeveer 25 km/pu. Fiets je sneller? Dan stopt de ondersteuning. Wil je graag sneller dan 25 km/pu? Kijk dan eens naar een speed pedelec.

Wat zijn de voordelen van een e-bike?

Een elektrische fiets biedt ondersteuning om met minder inspanning verder en sneller te rijden. Fantastisch toch?  Een e-bike heeft nog veel meer voordelen. Door het gebruik van een elektromotor heb je altijd de wind mee en voelt het alsof je altijd heuvel af gaat. Dit maakt fietsen niet alleen enorm comfortabel, maar zorgt er ook voor dat tegenwind, bergen en lange afstanden niet langer je fietstocht verhinderen.

De elektrische fiets heeft ten opzichte van een auto ook veel voordelen. Zo is een elektrische fiets een stuk milieuvriendelijker, goedkoper en - in de stad - ook een stuk sneller. Je vliegt tijdens de spits namelijk zo voorbij die lange files. En als je op je bestemming bent aangekomen, is het zoeken naar een parkeerplek ook verleden tijd.

Welke elektrische fiets is de beste voor mij?

Zoals je misschien wel hebt gelezen zijn er veel verschillende soorten elektrische fietsen. De keuze is reuze, maar welke e-bike is het beste voor jou? We helpen je graag op weg. Weten waar je op moet letten bij de aankoop van een elektrische fiets? Bekijk de e-bike aankoopgids.

Hoe zit het met de motor van een elektrische fiets?

De motor van je e-bike geeft je de boost die je zoekt. Het is het hart van je elektrische fiets. De motor zit op 1 van de volgende plekken:

Elk van deze motorplekken heeft andere voordelen. Een elektrische fiets met een motor in het voorwiel is vaak het goedkoopst. Zo'n elektrische fiets is handig voor ritten naar bijvoorbeeld de supermarkt. 

Als de motor bij de trapas zit dan zitten daar ook voordelen bij. De motor zit bijvoorbeeld laag in de fiets gemonteerd. Deze locatie dicht bij het wegdek zorgt ervoor dat de fiets een fijne gewichtsverdeling heeft en stabiel fietst. 

Een motor in het achterwiel is vooral handig voor heuvelachtige gebieden. Ga je vaak op vakantie naar gebieden met heuvels (of zelfs bergen)? Dan kan het goed zijn dat elektrische fiets met achterwielmotor perfect is voor jou!

Wat is de actieradius van mijn elektrische fiets?

De actieradius van je elektrische fiets hangt af van de capaciteit van de bijgeleverde accu. De capaciteit van een e-bike accu drukken we uit in Wattuur (Wh). De capaciteit van een accu is bijvoorbeeld 300 Wh, 400 Wh of zelfs 500 Wh. De actieradius van een accu is normaal gesproken ongeveer 26 km per 100 Wh. De precieze actieradius wordt bepaald door vele verschillende factoren. Denk hierbij aan de aanwezigheid van heuvels, het weer (tegenwind), het gewicht van jou en je boodschappen en de kwaliteit van het wegdek.  Lees meer in onze blog over actieradius of neem contact op met de Bike Totaal winkel bij jou in de buurt.

Is een helm op een e-bike verplicht?

Een helm dragen op een elektrische fiets is niet verplicht, maar met snelheden van maximaal 25 km per uur is dit wel een verstandige keuze. Zo geldt er vanaf 1 januari 2023 een helmplicht voor snorfietsers die ook een maximaal snelheid hebben van 25 km/u. Zeker met het steeds drukker wordende fietspad raadt Veilig Verkeer Nederland iedereen aan om er zelf voor te kiezen een helm te dragen, zowel gewone fietsers als e-bikers. Bekijk hier ons uitgebreide aanbod e-bike helmen.

Wat weegt een e-bike?

Een elektrische fiets is zwaarder dan een traditionele fiets. Dit komt door elektrische onderdelen als een motor en een accu. Een normale fiets weegt tussen de 18 en 21 kilo. Het gewicht van een e-bike ligt rond de 24 kilo zonder accu. Afhankelijk van het type accu (gemonteerd bij de bagagedrager of in het frame) komt hier ongeveer nog 3 kilo bij.

De toename in gewicht is echter geen probleem voor het vervoeren van de fiets op een fietsendrager. Er zijn speciale fietsendragers ontworpen om ervoor te zorgen dat je meestal wel 2 elektrische fietsen probleemloos kunt meenemen achterop de auto.

Kan ik mijn (elektrische) fiets laten verzekeren?

Je kunt bij Bike Totaal voordelig je (elektrische) fiets laten verzekeren. Bekijk voor meer informatie onze pagina over fietsverzekeringen

Binnen welke termijn kan ik een artikel ruilen of terugbrengen?

Je hebt 14 dagen om het artikel te retourneren. Neem contact op met de Bike Totaal winkel waar je het artikel online hebt gekocht. Ruilen is alleen mogelijk in de winkel. Restitutie van betaalde cadeaubonnen in geld is niet mogelijk.  

Wat zijn de garantievoorwaarden?

Bij aankoop van een fiets krijg je de garantievoorwaarden en een onderhoudsboekje met adviezen van de fabrikant. Voor de garantievoorwaarden verwijzen wij naar de Bike Totaal winkel waar je het artikel hebt gekocht of van plan bent te gaan kopen. 

Bekijk meer
Advies

Alles wat je moeten weten over fietsen en accessoires

Service

Bekijk alle services die wij verlenen bij Bike Totaal

Altijd korting op de volgende servicebeurten.
Altijd Fiets-omruilgarantie.
Altijd fluitend wegfietsen.
De eerste servicebeurt? Die is altijd inbegrepen.
Altijd vijf (!) jaar dealergarantie op e-bikes.
Altijd een leenfiets als de jouwe even moet blijven.
Je fiets wordt altijd rijklaar geleverd. Tring!
Montage van accessoires inbegrepen. Altijd!
Zit je niet fijn? Je hebt altijd zadel-omruilgarantie.
Oude fiets over? Altijd omruilgarantie.
Bekijk meer