Elektrische fiets middenmotor

In deze categorie vind je elektrische fietsen met middenmotor voor jong en oud. Twijfel je over je framemaat? Lees dan onze blog over framematen. Liever een proefrit voor je die ene mooie elektrische met middenmotor koopt? Ga dan langs de Bike Totaal winkel in jouw buurt. We helpen je graag.
Lees meer
18 van 154 resultaten
Sorteren op

Elektrische fietsen met middenmotor

Elektrische fietsen met middenmotor zijn erg populair in Nederland. Deze fietsen gelden dan ook als de gulden middenweg: geschikt voor zowel korte afstanden als lange, recreatieve ritten. Over andere voordelen van een middenmotor vertellen we je later graag later meer.

De middenmotor zit gemonteerd bij de trapas. De meeste elektrische fietsen met een middenmotor zijn voorzien van een trapkracht- en rotatiesensor. Deze sensoren meten zowel de snelheid als de druk die je op de pedalen van je fiets zet. De resultaten gaan door naar de 'hersens' van jouw elektrische fiets en die sturen dan de middenmotor aan.

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets met middenmotor?

Wil jij je elektrische fiets gebruiken voor zowel korte als lange afstanden? Dan is een middenmotor vaak de beste keuze. Met een middenmotor zijn lange ritten door de natuur - met onverwachte heuvels - geen probleem door de krachtige motor. Omdat fietsers die kiezen voor een middenmotor niet dagelijks recreatieve ritten rijden tijdens een wekenlange fietsvakantie, zijn de vele versnellingen van een elektrische fiets met achterwielmotor niet nodig. Een ander voordeel is dat bij een middenmotor meestal een gesloten kettingkast hoort. Hierdoor is er minder onderhoud nodig (vergeleken met een achterwielmotor met open kettingkast.)

Anders dan bij een elektrische fiets met voorwielmotor, zit een middenmotor erg dicht bij het wegdek gemonteerd. Veel mensen ervaren een elektrische fiets met middenmotor daarom als meest stabiele fiets. Dit merk je vooral in bochten. Zoals eerder genoemd is een middenmotor vaak ook krachtiger, waardoor hij meer geschikt is voor heuvelachtige gebieden en langere tochten.

Elektrische fiets met middenmotor Bosch

Een van de meest bekende fabrikanten van middenmotoren is Bosch. Bosch staat al jaren bekend om haar betrouwbare techniek. Diverse fietsfabrikanten werken samen met Bosch door haar premium middenmotoren te verwerken in hun elektrische fietsen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij:

Bosch heeft middenmotoren in verschillende categorieën. Welke het beste bij jou en jouw elektrische fiets past, ligt aan het gebruik. Zo is het handig als je van te voren weet of je veel toertochten wilt maken met je fiets of vooral ritjes wilt maken naar de andere kan van de stad. Bosch maakt onderscheid tussen de volgende type motoren:

  • Bosch Active Line (Geschikt voor een rit door/naar de stad.)
  • Bosch Active Line Plus (Geschikt voor ritten naar de stad en korte tochtjes.)
  • Bosch Cargo Line (Wordt gebruikt in elektrische bakfietsen.)
  • Bosch Performance Line (Geschikt voor lange, sportieve fietsritten.)
  • Bosch Performance Line CX (Voor snelle, krachtige sprints tijdens lange afstanden.)
  • Bosch Performance Line CX smart-versie ( Voor snelle, krachtige sprints tijdens lange afstanden. Informatie te bekijken in bijbehorende Bosch App.)

Proefrit elektrische fiets middenmotor

Wil je de souplesse en stabiliteit van een elektrische fiets met middenmotor ervaren? Ga dan langs de Bike Totaal winkel bij jou om de hoek voor een proefrit. Ze laten je graag diverse elektrische fietsen met middenmotor testen, zodat je de perfecte fiets vindt.