Kies de fietsverzekering die bij jou past

Verzekering voor je (elektrische) fiets

De fietsverzekering van Bike Totaal en ENRA
Om teleurstelling door diefstal of schade te voorkomen, kun je een (nieuwe) fiets het beste direct verzekeren bij de aankoop. Gelukkig kan dat met de Bike Totaal fietsverzekeringen die ontwikkeld zijn in samenwerking met ENRA. Met deze fietsverzekeringen ben je één, drie of vijf jaar lang verzekerd van blijvend fietsplezier. Je kunt met onze fietsverzekeringen zowel nieuwe als gebruikte fietsen verzekeren. De fietsverzekering van Bike Totaal & ENRA is af te sluiten in een van de Bike Totaal winkels.


Kies de fietsverzekering die bij jou past
Bike Totaal heeft diverse fietsverzekeringen. Dus of je nu een Koga trekkingfiets, een Cortina transportfiets of een Batavus elektrische fiets wilt verzekeren; er zit altijd een passende verzekering bij voor jouw fiets of e-bike. Je kunt zelfs bij diverse fietsverzekeringen je mountainbike of racefiets verzekeren! Je kiest dus helemaal zelf wat je verzekert en zo ook wat dit je gaat kosten. Je kunt de Bike Totaal & ENRA fietsverzekering afsluiten in een van de Bike Totaal winkels. Kom je onverwachts met pech onderweg te staan op vakantie? Of is je fiets gestolen? Dat is geen probleem met de Europese pechhulp. Valt dit in je verzekeringspakket dan haalt de pechhulpservice jou en je fiets op en brengt je terug naar het beginpunt van je fietsrit.


ENRA geeft sinds 1 april 2021 op iedere gekozen looptijd volledige pro-rata premierestitutie. Dus ook bij een 3 of 5 jarige verzekering wordt bij tussentijdse beëindiging na diefstal of total-loss schade pro-rata de niet “genoten” premie terug gestort. Bij de 1- jarige, zogenaamde doorlopende verzekering, was er geen premieverlies bij tussentijdse diefstal of total-loss schade. Dit geldt nu dus ook voor de 3 en 5 jarige looptijd. Dit heeft als voordeel dat je nu tegen een gemiddeld lager jaartarief met een gerust hart voor 3 of zelfs 5 jaar kunt kiezen, omdat je niet het risico loopt premie te verliezen bij tussentijdse diefstal of total-loss schade.

Fietsverzekering Bike Totaal & ENRA Diefstal

Voor alle elektrische fietsen die vanaf 1 april 2023 bij ons verzekerd worden is gebruik van een tweede slot verplicht, dit geldt ook voor niet elektrische fietsen vanaf €3.500. Dit tweede slot moet een door ENRA geaccepteerd slot zijn. Denk hierbij aan een vouw- of kettingslot. Welke sloten ENRA accepteert lees je hier. Heb je een elektrische bakfiets met een verzekerd bedrag van € 3.500 of hoger? Dan gelden er voor het tweede slot aanvullende beveiligingseisen. Meer informatie lees je hier
Voor racefietsen en mountainbikes is geen (tweede) slot verplicht.

De basisbeveiliging voor iedere fiets is een vast ringslot wat aan het frame vastzit. Om de fiets aan een paal of hek vast te zetten kan gebruik gemaakt worden van een insteekketting. Deze insteekketting is niet voldoende als tweede slot. Wij accepteren een tweede slot voorzien van een 2** ART goedkeuring. Deze sloten bieden de beste bescherming. Kijk onderaan de pagina voor de beste ART-sloten.

Je kunt bij deze fietsverzekering ook optioneel de Europese Pechhulp afsluiten. Deze zit niet in het standaard pakket. 

Fietsverzekering Bike Totaal & ENRA Casco


Met onze meest uitgebreide verzekering kun je altijd en overal onbezorgd fietsen. Met Bike Totaal Optimaal Casco fietsverzekering ben je verzekerd tegen diefstal én schade. Er vindt geen afschrijving plaats op nieuwe fietsen gedurende de verzekerde periode. Ook verhaalsrechtsbijstand, ongevallen opzittende verzekering én pechhulpservice Europa zijn standaard inbegrepen. Je kunt Optimaal Casco fietsverzekering nu ook voor racefietsen en mountainbikes afsluiten! Ook bij deze verzekering is een ART-goedgekeurd slot met minimaal 2 sterren verplicht. 

Tweedehands fiets verzekeren
Je kunt ook tweedehands fietsen verzekeren via je Bike Totaal winkel. De tweedehands fiets wordt door de winkel getaxeerd, waarna de fiets voor de getaxeerde waarde in de verzekering van Enra wordt aangeboden. De mogelijke dekkingen en voorwaarden zijn hetzelfde als voor nieuwe fietsen.