Home
Elektrische fietsen

Elektrische fietsen

De grootste keuze in elektrische fietsen

Elektrische fiets kopen met 5 jaar garantie én de beste service in jouw buurt? Dan zit je bij Bike Totaal goed. Wij bezorgen de fiets zelfs gratis bij je thuis, indien je de dichtstbijzijnde Bike Totaal fietsenwinkel selecteert voor aflevering.*  Met meer dan 500 elektrische fietsen van o.a. Sparta, Koga, Gazelle, Batavus en Cortina is er altijd een fiets die bij jou past. Wil je graag wat meer weten over elektrische fietsen voordat je online koopt? Lees dan hier onze blog.

Lees meer
18 van 405 resultaten
Sorteren op

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets (afgekort e-bike) is een fiets waarbij een elektrische motor je assisteert tijdens het fietsen. De  ondersteuning van de motor combineert samen met jouw spierkracht tot een fijn fietstempo. Zo is er dus nog wel eigen kracht nodig, maar vele malen minder dan op een 'normale' fiets.

Een elektrische fiets ondersteunt tot ongeveer 25 km/pu. Fiets je sneller? Dan stopt de ondersteuning. Wil je graag sneller dan 25 km/pu? Kijk dan eens naar een speed pedelec.

Wat is de actieradius van mijn elektrische fiets?

De actieradius van je elektrische fiets hangt af van de capaciteit van de bijgeleverde accu. De capaciteit van een e-bike accu drukken we uit in Wattuur (Wh). De capaciteit van een accu is bijvoorbeeld 300 Wh, 400 Wh of zelfs 500 Wh. De actieradius van een accu is normaal gesproken ongeveer 26 km per 100 Wh. De precieze actieradius wordt bepaald door vele verschillende factoren. Denk hierbij aan de aanwezigheid van heuvels, het weer (tegenwind), het gewicht van jou en je boodschappen en de kwaliteit van het wegdek.  Lees meer in onze blog over actieradius of neem contact op met de Bike Totaal winkel bij jou in de buurt.

Welke fietsmerken zijn er?

Bij Bike Totaal hebben we het grootste assortiment elektrische fietsen. Zowel elektrische fietsen voor dames, als elektrische fietsen voor heren. Met meer dan 500 e-bikes van verschillende A-merken, is er altijd een die bij jou past. De meest bekende merken die je in onze webshop en winkels vindt zijn:

Daarnaast heeft Bike Totaal de bekende bakfietsmerken Lovens en Urban Arrow in het assortiment. Of je nu pijlsnel door de stad wilt fietsen of juist langzaam om van de natuur te genieten: Bike Totaal heeft de (elektrische) fiets voor jou.

Wat zijn de voordelen van een e-bike?

Een elektrische fiets biedt extra kracht om met minder inspanning verder en sneller te rijden. Fantastisch toch?  Een e-bike heeft nog veel meer voordelen. Door het gebruik van een elektromotor heb je altijd de wind in je rug en voelt het alsof je altijd heuvel af gaat. Dit maakt fietsen niet alleen enorm comfortabel, maar zorgt er ook voor dat tegenwind, bergen en lange afstanden niet langer je fietstocht verhinderen.

De elektrische fiets heeft ten opzichte van een auto ook veel voordelen. Zo is een elektrische fiets een stuk milieuvriendelijker, goedkoper en - in de stad - ook een stuk sneller. Je vliegt namelijk zo voorbij die lange files tijdens de spits. En als je op je bestemming bent aangekomen, is het zoeken naar een parkeerplek ook verleden tijd.

Welke elektrische fietsen zijn er?

Alle type fietsen die je maar kunt bedenken, zijn er tegenwoordig in een elektrische variant. Het verbaast je waarschijnlijk niet dat de stadsfiets een van de eerste fietsen was waar een elektrische variant van werd gemaakt. De elektrische stadsfiets is handig voor vrijwel alle ritten. Naar de supermarkt, je familie of de (sport)school; een elektrische stadsfiets ondersteunt je waar nodig.

Een soort van tegenhanger van de elektrische stadsfiets is de elektrische sportieve fiets. Dit type fiets is vooral voor mensen die graag een stuk gaan toeren. Lekker fietsen zonder doel. Vooral om nieuwe omgevingen te ontdekken, het hele jaar door.

Een elektrische transportfiets of elektrische bakfiets is perfect voor je als je bijvoorbeeld veel spullen moet vervoeren. Je zet je boodschappentas, schoolspullen of sportbenodigdheden gemakkelijk in de krat op de voordrager en neemt zo alles veilig mee. Als je ook je dochter of zoon mee wilt nemen dan past de elektrische bakfiets goed bij jouw levensstijl.

Gaat een gewone e-bike niet snel genoeg voor jou? Bike Totaal heeft ook speed pedelecs in het assortiment. Een speed pedelec is een elektrische fiets die ondersteuning biedt tot 45 km/u. Met een speed pedelec vlieg je dus met gemak alle files voorbij. Het besturen van een speed pedelec vereist een goedgekeurde helm en zowel een rijbewijs AM als een kentekenregistratie.

Hoe zit het met de motor van een elektrische fiets?

De motor van je e-bike geeft je de boost die je zoekt. Het is het hart van je elektrische fiets. De motor zit op 1 van de volgende plekken:

Elk van deze motorplekken heeft andere voordelen. Een elektrische fiets met een motor in het voorwiel is vaak het goedkoopst. Zo'n elektrische fiets is handig voor ritten naar bijvoorbeeld de supermarkt. 

Als de motor bij de trapas as zit dan zitten daar ook voordelen bij. De motor zit bijvoorbeeld laag in de fiets gemonteerd. Deze locatie dicht bij het wegdek zorgt ervoor dat de fiets een fijne gewichtsverdeling heeft en stabiel fietst. 

Een motor in het achterwiel is vooral handig voor heuvelachtige gebieden. Ga je vaak op vakantie naar gebieden met heuvels (of zelfs bergen)? Dan kan het goed zijn dat elektrische fiets met achterwielmotor perfect is voor jou!

Wat weegt een e-bike?

Een elektrische fiets is een stukkie zwaarder dan een traditionele fiets. Dit komt door alle elektrische onderdelen. Een normale fiets weegt tussen de 18 en 21 kilo. Het gewicht van een e-bike ligt rond de 24 kilo. Afhankelijk van het type accu (gemonteerd bij de bagagedrager of in het frame) komt hier ongeveer nog 3 kilo bij.

De toename in gewicht is echter geen probleem voor het vervoeren van de fiets op een fietsendrager. Er zijn speciale fietsendragers ontworpen om ervoor te zorgen dat je de 1 (of zelfs 2) elektrische fiets(en) gemakkelijk kunt transporteren op de auto.

Veilig de weg op met een elektrische fiets

Veel elektrische fietsen beschikken over geïntegreerde verlichting. Maar niet alle e-bikes zijn standaard uitgerust met fietsverlichting. Is dat niet het geval bij jouw e-bike, of ben je op zoek naar andere verlichting? Bekijk hier het assortiment fietsverlichting.

Ook voor accessoires zoals fietspompen, of fietssloten om je e-bike veilig te stallen kun je bij ons terecht. Zeker fietssloten zijn onmisbaar bij een nieuwe e-bike. Veel fietsverzekeringen verplichten het gebruik van een, of zelfs twee sloten. Een slot met ART-Keurmerk is veelal noodzakelijk om een verzekering af te sluiten. Bekijk daarom voor de aankoop van een fietsslot de polisvoorwaarden van jouw fietsverzekering goed.

Accessoires voor de e-bike

Je bent van plan om een e-bike aan te schaffen, maar nu? Veel elektrische fietsen kunnen gemakkelijk worden uitgebreid met accessoires. Wat dacht je van fietskinderzitjes, om je kinderen gemakkelijk mee voor- of achterop te nemen? Een modieuze én handige mand of krat om al je boodschappen mee te vervoeren? Of heb je al eens nagedacht over een fietstas? Met een enkele of dubbele fietstas vervoer je met gemak alles mee achterop. Bekijk hier het uitgebreide assortiment fietstassen.

Welke elektrische fiets is de beste voor mij?

Zoals je misschien wel hebt gelezen zijn er veel verschillende soorten elektrische fietsen. De keuze is reuze, maar welke e-bike is het beste voor jou? We helpen je graag op weg. Weten waar je op moet letten bij de aankoop van een elektrische fiets? Bekijk de e-bike aankoopgids.

Zo haal je het beste uit je elektrische fiets

Net een elektrische fiets gekocht, en wil je weten hoe je je nieuwe aanwinst in topconditie houdt? We helpen je graag op weg! Wist je bijvoorbeeld dat je je accu het beste niet helemaal leeg kunt laten lopen? Of dat je - ook als je even niet op je e-bike fietst - je toch om de zoveel tijd je accu dient op te laden? Bekijk de 5 tips om het beste uit je elektrische fiets te halen.

Is een helm op een e-bike verplicht?

Een helm dragen op een elektrische fiets is niet verplicht, maar met snelheden van maximaal 25 km per uur is dit wel een verstandige keuze. Zo geld er vanaf 1 januari 2023 een helmplicht voor snorfietsers die ook een maximaal snelheid hebben van 25 km/u. Zeker met het steeds drukker wordende fietspad raadt Veilig Verkeer Nederland iedereen aan om vrijwillig een helm te dragen, zowel gewone fietsers als e-bikers. Bekijk hier ons uitgebreide aanbod e-bike helmen.

Proefrit maken op een elektrische fiets?

We snappen dat je een elektrische fiets eerst wil uitproberen. Dat kan! Klik op je favoriete model en plan gelijk een proefrit bij de winkel bij jou in de buurt. Geheel vrijblijvend én gratis! Met meer dan 140 winkels zit er altijd wel één bij jou in de buurt.

Elektrische fiets online kopen

Ben je er al uit? Perfect! Klik op je favoriete fiets en bestel je nieuwe aanwinst eenvoudig online. Haal 'm gratis op in de winkel, of laat je fiets gratis thuisbezorgen. Wel zo makkelijk. Altijd 100% rijklaar én met service en onderhoud bij jou in de buurt.