Waardering service: 9,1
Thuisbezorgd in NL en BE
Meer dan 140 winkels
Jouw winkel:
Home
Elektrische fietsen

Elektrische fietsen

De grootste keuze in elektrische fietsen 

Elektrische fiets kopen met 5 jaar garantie én de beste service in jouw buurt? Dan zit je bij Bike Totaal goed. Wij bezorgen de fiets zelfs gratis bij je thuis, indien je de dichtstbijzijnde Bike Totaal fietsenwinkel selecteert voor aflevering.*  Met meer dan 500 elektrische fietsen van o.a. Sparta, Koga, Gazelle, Batavus en Cortina is er altijd een fiets die bij jou past. Wil je graag wat meer weten over elektrische fietsen voordat je online koopt? Lees dan ons advies onderaan deze pagina. 
Inklappen
18 van 351 resultaten
Sorteren op
Grenoble C7+ HMB Dames
Gazelle

Grenoble C7+ HMB Dames

2.699,00
 • Bosch Active Plus middenmotor 50 Nm
 • 7 versnellingen
Medeo T9 HMB Dames
Gazelle

Medeo T9 HMB Dames

2.499,00
 • 9 versnellingen
 • Bosch Performance Line middenmotor, 65Nm
Orange C7 HMB Dames
Gazelle

Orange C7 HMB Dames

2.549,00
 • 7 versnellingen
 • Bosch Active Line 3.0 middenmotor
Orange C7 HMB Heren
Gazelle

Orange C7 HMB Heren

2.549,00
 • 7 versnellingen
 • Bosch Active Line 3.0 middenmotor
Orange C7 HMS Dames
Gazelle

Orange C7 HMS Dames

3.048,00
 • Shimano STEPS E5000 middenmotor 40 Nm
 • 7 versnellingen
Ultimate Speed Heren
Gazelle

Ultimate Speed Heren

4.199,00
 • 10 versnellingen
 • Bosch Performance Line Speed middenmotor, 75Nm
Ultimate Speed Dames
Gazelle

Ultimate Speed Dames

4.199,00
 • 10 versnellingen
 • Bosch Performance Line Speed middenmotor, 75Nm
PuurNL C7 HFB Dames
Gazelle

PuurNL C7 HFB Dames

1.699,00
 • 7 versnellingen
 • Bafang voorwielmotor
PuurNL C7 HFB Heren
Gazelle

PuurNL C7 HFB Heren

1.699,00
  Ultimate C8+ HMB Heren
  Gazelle

  Ultimate C8+ HMB Heren

  3.299,00
  • 8 versnellingen
  • Bosch Active Plus 50 Nm middenmotor
  Entour E+ 0 Disc Dames
  Giant

  Entour E+ 0 Disc Dames

  2.099,00
  • 8 versnellingen
  • SyncDrive Life middenmotor, 60 Nm
  Prime E+ 2 Heren
  Giant

  Prime E+ 2 Heren

  2.599,00
  • 9 versnellingen
  • SyncDrive Life middenmtor, 60 Nm
  Endeavour 5.B Season 500W Heren
  Kalkhoff

  Endeavour 5.B Season 500W Heren

  2.999,00
  • 10 versnellingen
  • Bosch Performance Line middenmotor, 65 Nm
  Endeavour 5.B Season 625W Dames
  Kalkhoff

  Endeavour 5.B Season 625W Dames

  3.199,00
  • 10 versnellingen
  • Bosch Performance Line middenmotor, 65 Nm
  Endeavour 5.B Season 625W Heren
  Kalkhoff

  Endeavour 5.B Season 625W Heren

  3.199,00
  • 10 versnellingen
  • Bosch Performance Line middenmotor, 65 Nm
  Explore E+ 1 Heren
  Giant

  Explore E+ 1 Heren

  2.899,00
  • 20 versnellingen
  • Giant SyncDrive Sport middenmotor, 70 Nm
  Explore E+ 2 Dames
  Giant

  Explore E+ 2 Dames

  2.599,00
  • 18 versnellingen
  • Giant SyncDrive Sport middenmotor, 70 Nm
  E-Lement Dames
  Koga

  E-Lement Dames

  3.249,00
  • 10 versnellingen
  • Krachtige Bosch Performance Line middenmotor, 65 Nm

  Hoe kies ik de beste elektrische fiets?

  Wat de perfecte elektrische fiets is, verschilt per persoon. Iedereen heeft andere wensen en eisen. Daarom is het goed om je eerst te oriënteren. Dit kan door antwoord te geven op de volgende vragen:

  • Waar wil je de elektrische fiets voor gaan gebruiken?
  • Waar ga je fietsen?
  • Hoeveel kilometer rijd je gemiddeld per fietsrit?

  Als je de antwoorden combineert met ons advies, dan vind je de elektrische fiets die perfect bij jou past! Benieuwd naar waar je op moet letten?

  1. Motor van de elektrische fiets

  De motor is het hart van een elektrische fiets. Jouw wensen, budget en rijgedrag bepalen welk type motor het beste bij je past.

  1.1 Motorlocatie
  De motor van een elektrische fiets kan op drie plekken in de fiets gemonteerd zijn. Elke motorpositie heeft zijn eigen voordelen.

  Een elektrische fiets met een robuuste voorwielmotor is vaak gunstig geprijsd. Daarnaast is onderhoud minimaal. De frame-instap (zie hoofdstuk 3) kan bij een elektrische fiets met voorwielmotor zo laag gemaakt worden als de fabrikant wil. Dit maakt het op- en afstappen een stuk makkelijker.

  Bij een elektrische fiets met middenmotor (bij de trapas) bevindt de motor zich dicht bij de grond. De fiets voelt voor dit lage zwaartepunt erg stabiel aan. Daarnaast voelt de aandrijving erg prettig omdat de pedalen worden aangedreven in plaats van het wiel. De krachtsensor meet de kracht die je op de pedalen zet en past de ondersteuning daar op aan.  Daarbij is het een groot voordeel dat een elektrische fiets met middenmotor, door de gewichtsverdeling, makkelijker te tillen is op bijvoorbeeld een fietsendrager. Bij de middenmotor is het onderhoud aan de fiets ook minimaal.

  De achterwielmotor geeft een zeer natuurlijke fietsbeleving. Dit komt doordat we bij een traditionele stadsfiets ook gewend zijn dat de aandrijving op het achterwiel wordt overgebracht. Daarnaast is het gewicht van een elektrische fiets met achterwielmotor vaak lager en stuurt een fiets met dit type motor strak en stabiel. Door meer versnellingsopties is een achterwielmotor een goede keuze als je de fiets vaak recreatief (in binnen- of heuvelachtig buitenland) wilt gebruiken.

  1.2 Motorkracht
  De kracht van de motor wordt ook wel trekkracht genoemd. Dit wordt aangegeven in newtonmeter (Nm). Als je de elektrische fiets hoofdzakelijk wilt gebruiken voor ritten in de stad dan is 40 Nm voldoende. Ben je van plan te fietsen in heuvel- of bergachtige gebieden? Dan past een elektrische fiets met minimaal 60 Nm beter bij jou. Deze krachtige motor kost wel meer energie, dus denk goed na over de grootte van de accu (zie de volgende alinea).

  2. Accu en actieradius van een elektrische fiets

  Om te voorkomen dat je met een lege accu komt te staan, is het goed om na te denken over de gewenste actieradius en de grootte van de accu.

  2.1 Actieradius
  In bijna elke tekst over elektrische fietsen komt de term ‘actieradius’ terug, maar wat betekent dit nou eigenlijk? De actieradius van je elektrische fiets is de afstand die je met één volle accu kunt fietsen. Dit wordt onder andere bepaald door de accu (leeftijd, aantal wattuur), het weer (wind, buitentemperatuur), waar je fietst (heuvelachtig, type ondergrond) en het fietsgedrag van de berijder.

  2.2 Grootte van de accu
  Zoals je net hebt gelezen, heb je zelf niet altijd invloed op je actieradius. Denk dus goed na over het aantal wattuur (Wh) van jouw accu. Als je een duwtje in de rug wilt tijdens het doen van boodschappen, dan is een 300Wh accu wellicht al voldoende. Wil je recreatief door de natuur fietsen? Dan is een accu met meer wattuur een betere optie. Vrijwel alle fietsfabrikanten laten je het wattuur van de accu kiezen bij de aankoop van de fiets. Houd er ook zeker rekening mee dat de capaciteit van een accu elk jaar wat afneemt.

  3. Fietsframe bij een elektrische fiets

  Naast de ondersteuning, zorgt ook een goedgekozen frame voor een prettige fietsrit. Ga dus niet zomaar af op een mooie framekleur en een framemaat die toevallig nog op voorraad is, maar denk na waar je de fiets voor wilt gebruiken en bereken de juiste framemaat.

  3.1 Frame-instap
  Diverse fietsmerken bieden hun elektrische fietsen aan met keuze uit lage instap (dit heette voorheen damesinstap), hoge instap en hereninstap. Bij een lage instap kan je makkelijk op- en afstappen. Elektrische fietsen met een hoge instap hebben een sportievere uitstraling. Het herenframe, met zijn dwars buis, was vroeger een must voor stabiliteit. Tegenwoordig zijn vrijwel alle lage en hoge frames stevig genoeg voor lichaamslengtes tot 1,95 meter en een gewicht tot 120 kilo.

  3.2 Framegeometrie
  Framegeometrie klinkt wellicht ingewikkeld maar het heeft vooral te maken met de zithouding op de fiets. Bij een elektrische fiets voor de stad zit je bijvoorbeeld met een rechte rug, maar bij een elektrische fiets die vooral voor recreatieve fietsritten is bedoeld zit je voorovergebogen. Door deze voorovergebogen houding belast je de zitbotjes minder en hierdoor verklein je de kans op zadelpijn bij lange ritten. Wil je zeker weten dat je geen last krijgt van zadelpijn? Ga dan langs jouw Bike Totaal vakman om te informeren naar een zadelmeting.

  3.3 Framemaat
  Je kan op twee manieren achter je framemaat komen. De eerste is een globale berekening gebaseerd op je lichaamslengte.
  Lengte (cm) Framemaat (cm)
  150 - 165 ... 49
  165 - 170 ... 53
  170 - 175 ... 57
  175 - 185 ... 61
  185 - 195 ... 65
  195 - 210... 65-70

  Heb je lange benen en een kort torso dan kan deze simpele tabel onvoldoende zijn. Daarom is er een tweede methode. Met de formule 'binnenbeenlengte x 0,68. = framemaat' heb je zo de juiste framemaat berekend. 

  Tip: laat je de verschillende componenten van je elektrische fiets, bijvoorbeeld de hoogte van het stuur en zadel, afstellen door de vakman. Lees  hier meer of ga langs jouw Bike Totaal winkel voor meer informatie.

  4. Ondersteuning van de elektrische fiets


  4.1 Rijprogramma’s / ondersteuningsstanden
  Een elektrische fiets heeft altijd meerdere rijprogramma's; van een zacht duwtje in de rug tot een programma waarbij de meeste mensen met 25 km/u van A naar B vliegen. In tegenstelling tot je fietsversnellingen, hoef je bij een rijprogramma niet terug te schakelen bij bijvoorbeeld een verkeerslicht. Wel is het belangrijk dat je in de gaten houdt dat je accu een stuk sneller leeg is bij een zwaardere ondersteuningsstand. Zorg dus dat de elektrische fiets die jij kiest, een stand heeft die bij jouw gebruik past.

  4.2 Aantal versnellingen
  De regel voor versnellingen op een elektrische fiets is hetzelfde als op een traditionele fiets: hoe verder je fiets, hoe fijner het is om een versnelling te kunnen kiezen die bij je niveau en/of de omgeving past. Dat gaat bij 8 versnellingen nou eenmaal een stuk gemakkelijker dan bij 3.

  Wat bij een elektrische fiets extra belangrijk is, is het terugschakelen bij bijvoorbeeld een rood verkeerslicht. Waar het bij een traditionele fiets extra energie van je lichaam kost om (vanaf stilstand) in versnelling 5 weg te fietsen, kost dit bij een elektrische fiets extra motorkracht. Op deze manier gaat de accu onnodig snel leeg. Schakel dus netjes terug naar een lage versnelling als je weg wilt fietsen vanaf stilstand.

  Onze merken E-bikes

  Tot slot

  Met deze tips als leidraad de elektrische fiets van je dromen gevonden? Fijn! Bij jou Bike Totaal winkel kun je de fiets uitgebreid testen. Bij elke fiets op onze webshop staat een button waarmee je een proefrit kunt aanvragen bij de gewenste Bike Totaal winkel in de buurt.