Een veilige fietshelm: MIPS, Kineticore, en andere veiligheidsnormen

Fietshelmen zijn een onmisbaar onderdeel van de uitrusting van elke fietser. Of je nu fietst op een mountainbikeracefietselektrische fiets of een stadsfiets. Ze bieden bescherming voor je hoofd en kunnen ernstig letsel voorkomen bij een val of ongeval. Zelfs bij een lage snelheid kan een valpartij leiden tot hoofdletsel dat langdurige gevolgen kan hebben. Draag je een fietshelm? Dan is de kans op ernstig hoofd- of hersenletsel 60% kleiner.


Maar met de aankoop van een fietshelm komen verschillende veiligheidsnormen te pas. Hoe kies je een veilige fietshelm? Wat betekenen de verschillende normen en termen als het aankomt op de veiligheid van helmen? We helpen je graag op weg.


Een veilige fietshelm: waar let je op?

Wanneer je op zoek bent naar een veilige fietshelm, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een helm die voldoet aan de veiligheidsnormen. In Europa is dit de CE-norm, die voldoet aan de Europese veiligheidseisen. Alle helmen die Bike Totaal verkoopt voldoen aan de CE-norm. Kijk ook naar de pasvorm van de helm en zorg ervoor dat deze goed aansluit op je hoofd. Een goede pasvorm is essentieel voor een optimale bescherming. Laat je in een van onze winkels adviseren over de juiste helm voor jou.

MIPS en Kineticore, wat betekent dat?

MIPS en Kineticore zijn technologieën die de bescherming van fietshelmen verbeteren. MIPS staat voor "Multi-directional Impact Protection System" en Kineticore is een innovatief energie-absorberend materiaal. Beide technologieën zorgen ervoor dat bij een valpartij de impact van de klap beter wordt opgevangen en verminderen zo de kans op letsel. Veel van onze fietshelmen zijn voorzien van deze extra laag veiligheid.

Reflectoren en verlichting op je fietshelm?

Reflectoren en verlichting zijn belangrijke toevoegingen aan je fietshelm. Ze verhogen de zichtbaarheid van de fietser en dragen bij aan de veiligheid op de weg, vooral bij slechte weersomstandigheden of wanneer het donker is. Reflecterende stickers en verlichting op de helm zijn vooral handig voor fietsers die regelmatig in het donker fietsen. Een goede helm met verlichting is bijvoorbeeld de ABUS Hyban.

Een veilige fietshelm voor de speed pedelec

Speed pedelecs zijn elektrische fietsen die snelheden tot wel 45 km/u kunnen behalen. Voor deze fietsen gelden andere veiligheidseisen dan voor gewone fietsen en daarom is het belangrijk om een speciale fietshelm te dragen die voldoet aan de NTA 8776-norm. Deze norm vereist onder andere een kinband en extra bescherming aan de achterkant van de helm. Bij ons assortiment hebben we speciale fietshelmen die geschikt zijn voor speed pedelecs en voldoen aan de NTA 8776-norm. Bekijk hier het aanbod speed pedelec helmen.Een veilige fietshelm kiezen

Het dragen van een veilige fietshelm is essentieel voor elke fietser en biedt bescherming en extra veiligheid op de weg. Bij het kiezen van een fietshelm is het belangrijk om te kijken naar de veiligheidsnormen en de pasvorm van de helm. Ook technologieën zoals MIPS en Kineticore dragen bij aan een betere bescherming. Tot slot zijn reflectoren en verlichting belangrijke toevoegingen die de zichtbaarheid van de fietser verhogen en bijdragen aan de veiligheid op de weg. Help jij mee om de fietshelm net zo gewoon te maken als de autogordel?

Fietshelm online kopen bij Bike Totaal

Bike Totaal heeft een ruim assortiment fietshelmen. Alle fietshelmen voldoen aan de veiligheidsnormen en zijn van hoge kwaliteit. Bike Totaal verkoopt verschillende type fietshelmen, zowel voor jong als oud, als voor sportieve en recreatieve fietsers. Met A-merken als ABUS en Lazer zit er altijd wel een fietshelm bij voor jou. Naast gewone helmen voor de stadsfiets verkoopt Bike Totaale-bike helmenracefietshelmenMTB helmenspeed pedelec helmen en kiderhelmen. Bekijk hier het volledige aanbod fietshelmen.

 

Weten waar je naast veiligheid verder nog op moet letten bij de aankoop van een fietshelm? Lees de blog Welke fietshelm moet ik kopen?


Je nieuwe fietshelm eerst passen?

Pas je een nieuwe fietshelm liever eerst voor dat je 'm koopt? Kom langs de winkel. Met meer dan 140 winkels zit er altijd wel één bij jou in de buurt. Laat je adviseren door de specialist en vind de perfecte helm voor jou óf je kind.