HomeFietsen
Mountainbikes

Mountainbikes

Lekker crossen met je mountainbike!

Bike Totaal heeft MTB's van de populaire A-merken in het assortiment. Of je nu een hardtail mountainbike zoekt, een full suspension mountainbike (fully), een dames of een heren MTB. Advies nodig? Bike Totaal staat voor je klaar om met jou de beste MTB uit te zoeken. 
Inklappen
4 van 4 resultaten
Sorteren op

Het verschil tussen MTB's en ATB's

Wil je een mountainbike kopen om lekker off-road in de natuur aan je conditie te werken? Dan kun je bij Bike Totaal winkels met een sportief assortiment terecht voor professioneel advies op maat. Mountainbikes zijn perfect voor modderige tracks en trails met scherpe bochten. Er worden verschillende benamingen gebruikt voor mountainbikes. Alle namen zijn correct. De benaming 'All Terrain Bike' werd voorheen vooral gebruikt voor een (stads)fiets die ook geschikt was voor de onverharde paden. Tegenwoordig zijn de termen uitwisselbaar.

Verschillende wielmaten

Mountainbikes zijn er in diverse wielmaten. Deze worden weergegeven in inches. Je hebt de keuze uit 26, 27,5 en 29 inch mountainbikes. Elke wielmaat heeft zijn eigen voordelen. Een mountainbike met kleine wielen, van bijvoorbeeld 26 inch, is zeer wendbaar. Je kunt je voorstellen dat scherpe bochten hierdoor extra goed te nemen zijn. Een meer gangbare maat is de mountainbike met 29 inch wielen. Met deze wielmaat kun je beter snelheid opbouwen. Daarnaast heb je met een 29-incher meer grip op de ondergrond.

Bedenk van te voren dus goed waar je de mountainbike voor wilt gebruiken of schaf er twee aan! Zo kun je de mooiste routes ontdekken in de bergen of bossen. Eerst advies nodig over welke mountainbike het beste bij je past?  Dan kun je bij Bike Totaal winkels met een sportief assortiment terecht voor professioneel advies op maat.


.