Home
Fietskleding
Fietsschoenen

Fietsschoenen

Fietsschoenen zijn gemaakt om in combinatie met een pedaalsysteem effectief kracht over te brengen op het pedaal. Het verschil tussen race- en ATB fietsschoenen is dat de zool van racefietsschoenen glad is en van ATB-fietsschoenen niet. Er zijn ook toerfietsschoenen voor de recreatieve fietser en loop-fietsschoenen waar ook comfortabel op gelopen kan worden.
Lees meer
13 van 13 resultaten
Sorteren op

Fietsschoenen

Een fietsschoen onderscheidt zich in zijn functie tegenover andere soorten schoenen. Een fietsschoen is namelijk bedoeld voor het overbrengen van kracht op de pedalen. De schoenen die speciaal ontwikkeld zijn voor fietsen hebben vaak een kliksysteem onder de zool. Dit systeem voorkomt dat de voet (door een gladde zool) van het pedaal zal schieten. Op deze manier kan er extra kracht gezet worden op de pedaal en gaat er ook geen kracht verloren. Daarnaast kun je met een kliksysteem zowel kracht zetten bij het naar beneden duwen van het pedaal als het omhoog trekken van het pedaal.

Sportieve fietsers kopen klikschoenen en klikpedalen vaak samen. Zo weet je 100% zeker dat de producten in elkaar passen. Ga voor advies naar de Bike Totaal winkel bij jou om de hoek. 

Overschoenen

Om te voorkomen dat jouw fietsschoenen vies en nat worden, kun je in de herfst en winter gebruik maken van overschoenen. Zo blijven je sokken droog en het voorkomt blaren. 

Wat verkoopt Bike Totaal aan fietsschoenen?

Welke soorten kleding verkoopt Bike Totaal?

Bij Bike Totaal verkopen wij elke soort kleding die jouw fietservaring kan verbeteren. Bekijk hieronder al onze soorten kleding.