E-bikes in de stad

Snel van A naar B

Wij zijn er voor alle fietsers. Maar deze informatieve pagina is vooral voor fietsers die hun e-bike (willen) gebruiken voor ritten in en door de stad. We kennen allemaal wel het nare gevoel als we te hard hebben gefietst en bezweet aankomen op onze bestemming. Bij een fiets met elektrische trapondersteuning fiets je een stuk sneller, zonder bezweet aan te komen. En je bent veel milieubewuster bezig dan met de auto. Wie had gedacht dat e-bikes zo nuttig en functioneel konden zijn, zelfs voor korte ritten! Wil je weten waar je met een elektrische fiets in de stad op moet letten? Lees dan snel verder.

Tweede slot: een extra veilig gevoel

Heb jij dat ook al meegemaakt? Kom je terug van winkelen, een bezoek aan familie of een lunch in de stad en je fiets staat niet meer waar je hem hebt achtergelaten. Enorm vervelend; de moed zakt je in de schoenen. Hoe kan dat? De fiets stond toch goed op slot?

Elektrische fietsen worden veel gestolen worden in steden en woonwijken. Zorg er dus voor dat jouw fiets goed op slot staat; bij jou thuis, maar ook zeker in de stad. Een fietsendief is op zoek naar zo duur mogelijke fietsen, die gemakkelijk zijn mee te nemen. Om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken, kun je gebruik maken van twee sloten in plaats van één. Als een dief twee sloten door moet kraken of knippen, is hij (of zij) langer bezig en is dit minder interessant. Een goede optie is een ART-goedgekeurd kettingslot. Maak dit tweede slot aan een vast object, zoals een hek, een fietsenrek of een lantaarnpaal. Zo staat je fiets extra veilig in de stad.

Schat fietstassen op waarde

Stel je eens wereld voor zonder fietstassen… Waar laat je je schoudertas dan? Of je regenpak, te warme jas, cadeautje voor de jarige, handschoenen, kettingslot of fietspomp? Veel fietsers onderschatten hoe praktisch fietstassen zijn, terwijl ze voor elke afstand van pas komen. De fietstassen van tegenwoordig kunnen gelukkig ook op elektrische fietsen gemonteerd worden. Zo valt de accu gelijk een stuk minder op.

Als je jouw fietstassen ook wilt gebruiken als boodschappentas, dan is het MIK-systeem erg handig. Met een MIK-plaat op de bagagedrager, kun jij je fietstassen van Basil gemakkelijk monteren en verwijderen. Op deze manier kun je de fietstas gemakkelijk mee de winkel in nemen. Dat scheelt het twee keer overpakken van boodschappen. Daarnaast voorkom je met dit systeem dat de fietstassen van jouw e-bike gestolen worden.

Op zoek naar een leuke fietstas? Hier vind je ze allemaal.