Filters

Meisjesfiets 24 inch

Voor kinderen die net uit hun eerste kinderfietsen groeien, biedt de 24 inch meisjesfiets de perfecte combinatie van grootte en functionaliteit om hun fietsavonturen voort te zetten. Het is een ideale tussenstap tussen kinderfietsen en de volwassen modellen, en is specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften van kinderen in de leeftijdsgroep van ongeveer 8 tot 12 jaar.

6 producten
3 versnellingenTerugtraprem + velgremLED verlichting op batterijen
 519,00-
3 versnellingenTerugtraprem + velgremLED verlichting op batterijen
 509,00-
3 versnellingenV-brakes en terugtrapremLED verlichting op batterijen
 549,00-
3 versnellingenTerugtrapremBatterijverlichting
 559,00-
3 versnellingenV-brakes en terugtrapremLED verlichting op batterijen
 549,00-
3  versnellingTerugtraprem + velgremLED verlichting op batterijen
 509,00-

Het ontwerp van een meisjesfiets

Bij het ontwerpen van meisjes kinderfietsen wordt vaak aandacht besteed aan kleurenpaletten en ontwerpen die de interesse van meisjes kunnen wekken. Dit betekent echter niet dat functionaliteit wordt opgeofferd voor esthetiek. De ergonomie van de fiets, zoals de zithouding en de afstand tot het stuur, wordt aangepast aan de lichaamsbouw van kinderen van een specifieke leeftijdsgroep. Dit zorgt ervoor dat de fiets niet alleen aantrekkelijk is, maar ook comfortabel en veilig. in tegenstelling tot jongensfietsen, hebben dames een lagere instap waardoor je gemakkelijk op kan stappen.

Leeftijd en maat voor een kinderfiets?

De maat van een meisjesfiets wordt vaak uitgedrukt in inch, welke refereert aan de wielmaat. De keuze voor de maat van een fiets is doorgaans gebaseerd op de leeftijd en lengte van het kind. Voor de jongste fietsers, rond de leeftijd van 3 tot 4 jaar, zijn er 12-inch fietsen, terwijl oudere kinderen, bijvoorbeeld van 10 tot 14 jaar, wellicht beter passen op een fiets van 26 inch. Het is essentieel om een fiets te kiezen die past bij de lengte van het kind om comfortabel en veilig te kunnen fietsen.

Welke kledingmaat komt overeen met de fietsmaat?

KledingmaatZadelhoogte(Banden)maat98 - 10443 cm12 inch104 - 11053 cm16 inch110 - 11658 cm18 inch116 - 12261 cm20 inch122 - 12863 cm22 inch128 - 14074 cm24 inch140 - 15278 cm26 inch

Veiligheid en comfort voor een meisjesfiets 24 inch

Veiligheid en comfort zijn van cruciaal belang bij de keuze voor een kinderfiets. meisjesfietsen 24 inch moeten voorzien zijn van betrouwbare remmen, of dit nu terugtrapremmen of handremmen zijn, en een solide constructie hebben om de veiligheid van de kleine rijder te waarborgen. Daarnaast zijn aspecten zoals een comfortabel zadel, een juiste zadelhoogte, en eventueel zijwieltjes voor de beginnende fietsers ook belangrijke overwegingen.

Welke merken kinderfietsen kan je vinden bij Bike Totaal?

We hebben een compacte selectie met alleen de beste merken om de ideale keuze voor jouw kind te kunnen bieden. Zie hieronder onze merken kinderfietsen.

Voor elk kind de juiste maat

Bij Bike Totaal hebben we een brede keuze in kinderfietsmaten. Bekijk hieronder al onze maten en klik direct om al onze kinderfietsen in jouw gewilde maat te zien.

Test jouw favoriete meisjesfiets 24 inch bij Bike Totaal

Enthousiast geworden van een meisjesfiets 24 inch? Kom langs jouw Bike Totaal winkel voor een gratis én vrijblijvende proefrit. De specialist beantwoordt al je vragen en adviseert je welke fiets het beste bij jou past. Al overtuigd? Bestel je nieuwe fiets eenvoudig online! Haal ‘m gratis op in de winkel bij jou in de buurt, of laat ‘m gratis thuisbezorgen. Wel zo makkelijk. Welke optie je ook kiest, we maken je nieuwe aanwinst altijd 100% rijklaar zodat jij gelijk kunt opstappen. En heb je onderhoud nodig? Met meer dan 140 winkels in heel Nederland is service en onderhoud aan jouw fiets nooit te ver weg.