Waar je bakfiets je brengen kan
Inspiratie voor de beste elektrische bakfiets tripjes | Door het dagelijkse leven heen

Een bakfiets is zóveel meer dan alleen praktisch

Met een stijgende lijn in het gebruik van al die handige bakfietsen deze tijd, mogen wij ons weer uitleven in de tips & tricks van deze uitvinding van een fiets! Het lijkt misschien simpel; schaf een bakfiets aan, zet je kinderen erin en scoor die lekkere frisse neus terwijl je je ze naar school brengt. We kunnen de voordelen van dit scenario niet ontkennen, maar we willen het wél voor je uitbreiden! We schetsen in deze blog dan ook inspiratie voor jou als bakfietser, waarbij jouw volle agenda niet ten kosten hoeft te gaan van jouw eigen behoeftes. Fijn!

Stel je eens voor...

Een omweg door het bos

Even niets behalve groen

Vanmorgen heb je zowel je kind(eren) als je hond in de bakfiets meegenomen de weg op. Na het afzetten van je kind(eren) zijn alleen jij en je hond nog over... Draai je stuur om en maak een omweg naar de natuur! Het bos, een park of mooie tuin. Of misschien het strand? Je kunt het zo groot, klein, ver weg of dichtbij maken als je zelf wilt. En je hond is er net zo blij mee als je lichaam.

Of ga eens op bezoek bij een vriendelijk gezicht en fiets deze rustgevende route ná het ophalen van je kind(eren). Plek zat.

Van de opvang naar de stad

Het perfecte balans bestaat wél

Van limonade op de kinderopvang, naar een koffietje in de stad met je vrienden. Nog vóórdat je andere afspraken beginnen. Van welke tijd je dit doet? Wat dacht je van het verkeer dat zich in en rondom de stad ophoopt en je standaard extra tijd kost? Met een bakfiets ben je al die auto's, bussen en vrachtwagens natuurlijk veel te slim af - en bespaar je tijd voor dat momentje voor jezelf! Zie je in de stad dat ene leuke artikel staan, dan kan dat makkelijk met je mee in de bak. En nog zo'n voordeel: geen parkeerkosten voor je bankrekening!

Even langs de bloemist

Voor die opkikker van je dag en je huis

Met een bakfiets kom je echt overal. Ook als je dat boodschappenlijstje te binnen schiet onderweg. Geen probleem natuurlijk, want alle boodschappen passen in zo'n handige bak. Zelfs dat leuke bloemetje dat al even jouw naam roept.

Dat mooie park in bloei

En dat vrolijke achtergrondgeluid

Er gaat niets boven het nemen van een moment voor jezelf. Echt voor jezelf. Juist als je het druk hebt. Fiets tussen de afspraken eens lekker door het park heen! Al is het maar even.

Bij opa en oma op bezoek

"Het eten staat al klaar."

Langs opa en oma gaan is als een feestje voor je kind(eren) en kan als een rustmoment dienen voor jezelf. Ideaal om onder de stralende zon op je bakfiets heen te gaan! Bewegen en buiten zijn is goed voor je. En zo kan al dat lievelingsspeelgoed alsnog mee.

Laat je inspireren!

Bovenstaande scenario's zijn natuurlijk voorbeelden voor dat stapje hogerop optimaal genieten van je bakfiets. We hopen je geïnspireerd te hebben om nieuwe verfrissende dagindelingen te creëren voor jezelf. Misschien kun je er wel meerderen combineren met elkaar?

Ziet jouw dagelijks leven er echter heel anders uit? Laat je dan alsnog inspireren door de vele mogelijkheden die jouw bakfiets met zich meebrengt. Dat zijn er namelijk vaak meer dan verwacht! Je kunt eens nagaan wat dat 'momentje voor jezelf' inhoudt voor jou. Is dat het stralende lichtinval door de beboste laag bladeren hoog boven je heen? Of het vrolijke achtergrondgeluid van gezinnen in het park? Die gezellige winkelier verderop, die met een kleine omweg te begroeten is... Het kan van alles zijn! De bakfiets kan zulke kleine geluksmomenten toegankelijker maken. En dat bovenop die handige oplossingen rondom je kind(eren), dat lekkere buiten zijn en de gezonde lichaamsbeweging. Volgens Bike Totaal een echt alternatief voor de auto!