Filters

Topselectie school

Naar school ga je fijn op de fiets

De even-bijkletsen-met-je-vrienden fiets of toch de cruisen-naar-de-les fiets? Welke fiets je ook kiest, met de topselectie schoolfietsen worden die ritjes naar school leuker én fijner dan ooit! Geselecteerd op hun stabiliteit, comfort én veelzijdigheid zijn dit dé ideale fietsen voor naar school. Nog wat extra ruimte nodig voor die zware schooltas? Combineer je cruisen-naar-het-schoolplein fiets met een fietsrugzak of bagagedrager.

Meer informatie en advies over de topselectie school? Klik hier, dan fietsen wij je erheen.

24 producten
7 versnellingenNaafremmenNaafdynamo
 949,00-
Inhoud: 29.5 literInclusief voorgemonteerde MIK adapterplaatStevige constructie
 48,95
Een inhoud van 17,5 literStevige constructieInclusief voorgemonteerde MIK adapterplaat
 42,95
Ten behoeve van de Steco Monkey-Mee dragerKunststof spanband
 7,95
Ruime inhoud van 40 LInclusief voorgemonteerde MIK adapterplaatStevige constructie
 52,95
7 versnellingenRollerbrakesLed verlichting
 849,00-
7 versnellingenHydraulische schijfremmenGeïntegreerde verlichting
 999,00-
Bosch Active Line middenmotor, 40 Nm7 VersnellingenActieradius van 35 tot 120 Km
 2.499,00-
+
3 versnellingenTerugtrapremLED verlichting op batterijen
 749,00-
3 versnellingenTerugtrapremLED verlichting op batterijen
 749,00-
3 versnellingenTerugtrapremGeïntegreerde verlichting
 749,00-
7 versnellingenRollerbrakesLed verlichting
 849,00-
24 producten

Waaruit bestaat de topselectie schoolfietsen?

Wat maakt de topselectie schoolfietsen nu de topselectie? Alle fietsen in deze selectie voldoen aan een aantal belangrijke kenmerken: ze zijn gemaakt voor comfort, zodat je met het grootste gemak het schoolplein op fietst. Ze zijn gemaakt met het oog op veiligheid, zodat je kinderen met een gerust hart naar school fietsen, en jij de kleintjes veilig voor- of achterop neemt. En ze zijn ook nog eens hartstikke stabiel, stevig én sterk! Zware schooltassen, je werktas omdat je na de drop-off gelijk naar het werk fietst: al dat gewicht neem je gemakkelijk én veilig mee op deze fietsen. Naast gewone fietsen vind je ook elektrische fietsen voor dat steuntje in de rug.

De topselectie schoolfietsen is zorgvuldig geselecteerd en bestaat uit fietsen van de volgende A-merken:

Waarom met een elektrische fiets naar school?

We horen je denken: waarom zou je als scholier met een elektrische fiets naar school gaan? Fietsen naar school is niet alleen hartstikke gezond, het maakt je ook gelukkiger. Een elektrische fiets maakt dat ritje naar school nét wat comfortabeler en gemakkelijker dan een gewone fiets. Met de ondersteuning van een e-bike kom je niet alleen meer uitgerust op school, maar weet je ook die viaducten en vervelende tegenwind de baas te blijven. Daarnaast bespaar je tijd, én kun je verder fietsen dan met een gewone fiets. Met een gewone fiets kun je tot zo’n 15 kilometer prima afleggen. Met een e-bike fiets je gemakkelijk 20 tot 30 kilometer. Is de school wat verder weg? Dan is een e-bike een perfect alternatief voor het brengen met de auto.

Hoeveel kilometers kan ik maken met de elektrische schoolfietsen?

Leuk zo’n e-bike voor naar school, maar hoeveel kilometer kun je fietsen? Met de topselectie schoolfietsen fiets je met gemak naar het schoolplein, de stad, de supermarkt en weer naar huis. Het kan allemaal! Met de topselectie schoolfietsen kun je als drukke scholier genoeg kilometers maken om je dag door te komen.

Op de productpagina van elke schoolfiets kun je de actieradius (de afstand in kilometers die je kan afleggen zonder opnieuw op te laden) vinden. De actieradius van een e-bike hangt af van het aantal Wattuur (Wh) van de bijgeleverde accu. Dit is bijvoorbeeld 300 Wh, 400 Wh of zelfs 500 Wh. De actieradius van een accu is normaal gesproken ongeveer 26 kilometer per 100 Wh.

De precieze actieradius wordt bepaald door verschillende factoren, denk aan de aanwezigheid van heuvels, het weer (tegenwind en kou), je zware schooltas en de kwaliteit van het wegdek. Zo fiets je bijvoorbeeld in de winter door de koudere temperaturen minder ver dan in de zomer. Meer weten over de actieradius van een e-bike? Lees de blog over actieradius.

5 jaar garantie op je schoolfiets

Geïnteresseerd in een schoolfiets uit de topselectie boven de 2000,-? Dan krijg je het 5 jaar garantiepakket er gratis bij. Dat betekent 5 jaar garantie op je hele fiets! Als ouder wil je natuurlijk dat je kinderen veilig en comfortabel naar school komen. Daarom krijg je bij alle schoolfietsen gratis het Bike Totaal Fietspaspoort voor service en onderhoud bij jou om de hoek.

Service en onderhoud op alle schoolfietsen

En wat dacht je van service en onderhoud om de hoek? Bij aankoop van élke schoolfiets krijg je gratis het Bike Totaal Fietspaspoort. Zo word je automatisch uitgenodigd voor je volgende servicebeurt, die je ook nog eens heel eenvoudig zelf online kunt inplannen. Wel zo makkelijk, én veilig! Tijdens de ritjes naar school wil je zeker zijn dat alles naar behoren werkt. Bij Bike Totaal ben je verzekerd van de beste service en onderhoud. En met meer dan 140 winkels zit er altijd wel één bij jou in de buurt. Dat is service en onderhoud op – je raadt het al – fiets- (of soms zelfs loop-)afstand! Zo gaat de terug-voor-het-eten fiets nog jaren mee.

Schoolfiets eerst uitproberen?

Wil je één van de topselectie schoolfietsen eerst uitproberen? Dat kan! Klik op één van bovenstaande schoolfietsen en plan een proefrit bij de Bike Totaal winkel bij jou in de buurt. Helemaal gratis! Test met gemak de fietsen die bij jouw wensen (en die van je kinderen) past en laat je adviseren door de specialist.