Lichtcheck

Met Bike Totaal ben je klaar voor de donkere maanden

De zomer mag dan voorbij zijn, een échte Nederlander springt ook in de herfst nog gewoon op zijn of haar fiets. Samen met Bike Totaal zorg je ervoor dat je zichtbaar en veilig de herfst doorfietst.

Zien én gezien worden?

Goede verlichting zorgt er niet alleen voor dat jij goed ziet, je maakt jezelf ook zichtbaar voor andere weggebruikers. Ga veilig op pad met goedgekeurde fietsverlichting. Met het RAI Keurmerk Fietsverlichting (RKF) weet je zeker dat jij of je kinderen zichtbaar zijn in het verkeer. 

Bekijk hier alle RKF verlichting

Wist je dat?

  • Goede fietsverlichting verplicht is
  • Het risico om aangereden te worden in het donker met 20% afneemt met goede fietsverlichting?
  • Ook reflectoren verplicht zijn
  • De lampjes niet mogen knipperen
  • De boete voor fietsen in het donker zonder verlichting €60 is

Hoe belangrijk is goede verlichting?

In eerste plaats is zichtbaarheid voor je eigen veiligheid erg belangrijk. Daarnaast is het van belang dat andere verkeersdeelnemers jou ook op tijd kunnen zien. Al helemaal wanneer het druk is. Verlichting met goede zichtbaarheid voor en achter is dus essentieel. 

Daarnaast is het natuurlijk ook erg fijn om te zien waar je rijdt. Goed zicht op het wegdek en een tiental meters vooruit zorgt voor veiligheid.

Hieronder worden verschillende verlichtingssets, koplampen en achterlichten uitgelicht.

Onze favorieten

Leren reflecteren

Dalende temperaturen, regen en steeds vroeger invallende schemer: de herfst is echt begonnen. Met de juiste voorbereiding geniet je ook in de herfst van je fietsrit. Niet alleen verlichting, ook reflectie draagt bij aan betere zichtbaarheid. De weerkaatsing van licht op jouw kleding zorgt ervoor dat je extra opvalt in het verkeer.

Heb jij ze al?

Wapen jezelf met goede regenkleding & accessoires

Het mag dan misschien wel kil, koud en nat zijn; met een goede fiets, de juiste regenkleding en accessoires ga je gewoon lekker voorbij aan de files in de stad.

Compleet op pad