Bike Totaal Mossink De werkplaat: toen en nu

Bike Totaal Mossink

 
Ultiem fietsplezier door middel van optimale service, kwaliteit en vakmanschap. Dat staat bij ons voorop!

Een kijkje in de werkplaats

In de nette en overzichtelijke werkplaats van Bike Totaal Mossink word je dag in dag uit zo goed mogelijk geholpen door de ervaren fietstechnici. Wil je jouw fiets gecontroleerd hebben? Zijn er onderdelen van jouw fiets toe aan reparatie of vervanging? Laat het aan deze professionals over!

Terwijl zij hard werken aan jouw fiets kun je zelfs de werkplaats in spieken en je fiets zien hangen. Kom je ook rondkijken?

Terug in de tijd...

Het begin van Bike Totaal Mossink neemt je terug naar het jaartal 1923. Hier begon grootvader Gerrit Mossink een klein bedrijfje in rijwielen. Overdag werkte hij als winkelbediende en koffiebrander bij een handelsmaatschappij in koffie en tabak, terwijl hij de avonduren in zijn schuurtje spendeerde aan het repareren van fietsen.

Die passie groei uit tot meer toen grootouders Mossink in de dertiger jaren het dorpscafé 't Houteveen konden benutten. Al snel veranderde één van de stallen in het pand in een verkoopruimte en werkplaats. Het typische dorpscafé was een trefpunt voor boeren die op zondagmorgen vanuit de kerk behoefte hadden aan een kopje koffie of een borreltje. Ideaal voor de grootouders Mossink!

Eind jaren veertig verrees op het naastgelegen perceel een splinternieuwe winkel met reparatieruimte en later in 1957 een woonhuis. Kort daarna in 1960 droeg Gerrit de zaak over aan zijn zoon Bertus Mossink.

Fietsenwinkel Mossink bleef niet stilstaan en stond in de wijde omgeving inmiddels bekend als de betrouwbare en vriendelijke specialist van alles op het gebied van fietsen en bromfietsen. En wilde men in de winter een baantje trekken over het ijs? Dan konden zij er zelfs terecht voor het slijpen van schaatsen.

In 1992 droeg zoon Bertus Mossink op zijn beurt de zaak over zijn zoon Gert en Gerts vrouw Linda.

Jaartallen:


  • 1923: Oprichting klein fietsbedrijf door Gerrit Mossink


  • 1930: Uitbreiding naar dorpscafé 't Houteveen


  • 1939: Uitbreiding naar het naastgelegen perceel


  • 1957: Toevoeging van het woonhuis


  • 1960: Het overdragen van de zaak van grootvader Gerrit naar zoon Bertus


  • 1992: Het overdragen van de zaak van vader Bertus naar zoon Gert