Bike Totaal Thijs Brand Leidschendam Over ons

Bike Totaal Thijs Brand Leidschendam

 
Klik hier voor alle openingstijden
Ultiem fietsplezier door middel van optimale service, kwaliteit en vakmanschap. Dat staat bij ons voorop!

Dennis Brand: ‘De fiets van Mark Rutte kwam van ons’

Het trok volop de aandacht in de pers: Mark Rutte die na het vallen van het kabinet op zijn Koga F3 naar de koning reed. De premier kocht de fiets bij Bike Totaal Thijs Brand in Leidschendam. Eigenaar Dennis Brand vertelt over de aankoop.

“Zijn assistent kwam daarvoor drie keer in de winkel. De eerste keer nam hij een aantal folders mee. De tweede keer vroeg hij naar de maat voor iemand van 1.93 meter. Dat vond ik wel raar, want de man was zelf best klein”, aldus Dennis Brand. De derde keer kwam hij om de order op te schrijven. Op naam van Mark Rutte. “Toen mijn medewerkster vroeg ‘Zoals van Mark Rutte?’ gaf de man aan dat de fiets echt voor de premier bestemd was.”

Premier moest wachten tot na de zomer
Mark Rutte kocht de fiets in 2017 net voor de zomer. Bij navraag bij Koga bleek de fiets niet leverbaar te zijn. “Dus moest hij ook nog even wachten. Ik heb nog gevraagd of de premier dan niet het duurdere model de Koga F3 6.0 wilde hebben, maar na navraag zei de assistent dat de premier wel wilde wachten.”

Bij Torentje afgeleverd aan Mark Rutte
De fiets af te leveren bij het Torentje was nog een heel gedoe vertelt Dennis. “Je moet doorgeven met welke auto je komt en wie de chauffeur is. Op het Binnenhof werd ik helemaal rondgeleid voordat ik bij het Torentje uitkwam. Daar stond Mark Rutte en heb ik de fiets op zijn maten afgesteld en heeft hij een stukje getest door de gangen naast het Torentje.” Dennis herinnert zich dat het een prettig gesprek was: “Het was een leuk gesprek, hij was heel geïnteresseerd en benaderbaar.”

Bij reparatie aan de fiets heeft Dennis Brand contact met de assistent. “We halen dan de fiets ’s morgens op bij het Binnenhof en leveren hem ’s avonds weer af.”

Keuze voor Koga F3
Tijdens het verkoopgesprek kwam de e-bike niet aan de orde. “Ik heb het idee dat Mark Rutte gewoon fit wil blijven en fietsen en hardlopen zijn manier van bewegen. Dat het een Koga geworden is, komt ook omdat wij nogal Koga-minded zijn. Ik vind Koga het mooiste Nederlandse fietsmerk.”