Topselectie duurzaamheid
Duurzamere fietsen, onderdelen en accessoires - met de kwaliteit en betrouwbaarheid van Bike Totaal

Fiets vandaag met morgen in gedachten

Het is geen nieuws: steeds meer mensen zetten zich in voor een duurzamer leven. Door onze CO2 voetafdrukken in kaart te brengen en te verminderen waar kan, zorgen we voor een veiligere toekomst voor onze nabestaanden. En Bike Totaal doet mee!

Zo proberen we zo veel mogelijk fietsen met duurzame onderdelen, biologische accessoires of andere circulaire artikelen in het licht te zetten. Is dit precies waar jij naar op zoek bent? Goed bezig! In deze blog hebben wij de duurzame producten op een rijtje gezet voor jou als duurzame fietser.

Roetz | De meest duurzame nieuwe fiets

Hergebruikt materiaal

Oude onderdelen of waardevol materiaal?

Een oneindig aantal tweede kansen is zo gek nog niet. Roetz streeft naar een circulaire fietswereld vol oude onderdelen in een nieuw jasje. Zij zien geen afgetrapte onderdelen, maar bruikbaar materiaal. Dit is terug te leiden naar (maar amper te zien aan) de gerecyclede modellen fietsen. Vet!

Circulair model: Roetz Life

Een fiets die een heel leven lang meegaat

Roetz Life helpt de afvalproblemen van de toekomst te voorkomen. Deze circulaire e-bike is namelijk ontworpen om levenslang mee te gaan, volledig opgebouwd uit (her)configureerbare componenten. Groei je groot, gaat er iets kapot of wil je je fiets veranderen gewoon omdat het kan? Dan regelt Roetz dit voor jou! Dat noemen wij pas oplossingsgericht en futuristisch.

Plek voor iedereen

Dus ook voor mensen met een rugzakje

Bij Roetz werken mensen die moeite hebben een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Zij maken in de Roetz Fair Factory de prachtigste designfietsen met de hand én met trots. Roetz leidt ze op tot ervaren fietsenmakers en goede vooruitzichten voor een vaste baan. Over een duurzame samenleving gesproken!

Tweedehandsfietsen

Je nieuwe fiets hoeft niet zó nieuw te zijn om kwaliteit te leveren. Sterker nog, voor een leuke prijs heb je vaak een hartstikke goede gebruikte fiets! Bij Bike Totaal hebben we hier een speciaal tweedehandsfietsen assortiment voor. Hier vind je elektrische fietsen, gewone fietsen, stadsfietsen en transportfietsen. Maar ook racefietsen, mountainbikes en kinderfietsen voor een kleiner budget. Een duurzame aanrader.

💭 Wist je dat er in Nederland zo'n 24 miljoen fietsen zijn? Dat zijn ruim 7 miljoen meer fietsers dan inwoners.

Met zo veel fietsen in ons kikkerlandje zijn er dus genoeg tweedehandsfietsen voor iedereen! Om hetzelfde zekere gevoel bij je aankoop te blijven garanderen, verzekert Bike Totaal je van twee belangrijke dingen:

  • Al onze tweedehandsfietsen zijn voorzien van omruilgarantie.

  • Al onze tweedehandsfietsen zijn nagekeken en afgesteld door onze professionals.

Geef een fiets een tweede leven
Bekijk het aanbod tweedehandsfietsen van Bike Totaal

Duurzame fietsframes

Onderdelen van de fiets kunnen uit verschillende materialen bestaan en daarom verschillen in duurzaamheid. Neem bijvoorbeeld het frame met de mogelijke materialen: staal, carbon, aluminium of titanium. Hier een tip van de specialist: Houd je ogen open voor stalen en titanium fietsframes. Deze sterke materialen kunnen wel wat hebben en gaan lang mee. Echter is het materiaal carbon kwetsbaarder, maar wel makkelijker te repareren dan andere materialen. Er is dus genoeg te zeggen en af te wegen over het materiaal van de onderdelen van je fiets.

Vraag ook onze vakkundige bij jou in de buurt eens naar informatie op het gebied van mogelijke materialen en duurzaamheid.

Schwalbe: duurzame fietsbanden

Een ander fietsonderdeel dat onder de aandacht wordt gebracht in het kader van duurzaamheid, zijn fietsbanden. Fabrikant Schwalbe combineert passie met milieu, door middel van fairtrade inkopen en een succesvol recycleprogramma. Dit maakt Schwalbe de eerste bandenfabrikant die grondstoffen op een eerlijke en duurzame manier inkoopt!

Wist je dat...
Schwalbe bij verschillende Bike Totaal punten oude (binnen)banden verzamelt om onnodig afval tegen te gaan?

Fietsen met frames die wel tegen een stootje kunnen

Duurzamere onderdelen en accessoires voor je fiets