Maattabellen
Alles wat je moet weten over de maten van Shimano fietskleding en Lazer fietshelmen

Shimano fietskleding

Shimano maakt al meer dan 100 jaar fietskleding, zowel damesfietskleding als herenfietskleding. Door constante innovatie zijn zij nog steeds een van de koplopers op het gebied van kleding en schoenen voor op de racefiets, gravelbike, mountainbike en voor mensen die gewoon comfortabel een flink stuk willen fietsen op hun (elektrische) stadshybride

Shimano kiest voor hoogwaardige en duurzame materialen voor de vervaardiging van hun wielershirts, fietsbroeken of bibtights, fietsschoenen of fietssokken. Het ademende materiaal van de kleding is ontworpen om vocht af te voeren. Dus ook bij forse lichamelijke inspanning, zomer en winter, blijft je fietsoutfit comfortabel.

Maattabel Lazer fietshelmen

Om je hoofd zo goed mogelijk te beschermen bij het vallen moet je helm als gegoten zitten. Waar ga je je helm voor gebruiken?  Voor een toertocht op je e-bike heb je een andere helm nodig dan voor een modderige singletrack op je mountainbike.

Veel helmen zijn verstelbaar en dus voor meerdere maten te gebruiken. Hier de tabel om te kijken welke maat helm je nodig hebt.

  1. Pak een meetlint.

  2. Plaats het meetlint boven de wenkbrauwen.

  3. Meet de omtrek van je voorhoofd in centimeters.

  4. Bekijk de centimeters bij de maten van het type fietshelm dat je op het oog hebt.

  5. Kies de juiste maat die past bij jouw hoofdomtrek.

  6. Zoek je helm uit bij Bike Totaal.