Bike Totaal Leensvaart

Ultiem fietsplezier door middel van optimale service, kwaliteit en vakmanschap. Dat staat bij ons voorop!

Adresgegevens

Nico de Regtplein 3 3218 XW HEENVLIET
Plan je route

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
08:30 - 17:30
Woensdag
08:30 - 17:30
Donderdag
08:30 - 17:30
Vrijdag
08:30 - 17:30
Zaterdag
08:30 - 16:00
Zondag
Gesloten
Services:
Zadelmeting
Fietsmeting
Fietsverzekering
Fietsreparatie
Leenfiets
Fiets inruilen
Service & Onderhoudspakket
Fietsverhuur
Haal- en Brengservice
Fietslease
Toon meer services

Bike Totaal Leensvaart: 50 Jaar Fietsplezier

Start fietsenwinkel in 1968

In september 1968 startte mijn vader een eigen fietsenzaak in Rotterdam-Zuid op de Lange Hilleweg. Daarvoor was hij 14 jaar in loondienst geweest bij een winkel in rijwielen, zoals dat toen heette. Nadat de bromfietshandel geheel weg viel door de invoering van de helmplicht koos Piet ervoor om richting "sportief fietsen" te gaan. Van het merk Koga Miyata was hij een van de eerste dealers in Nederland. Toen al vooruitstrevend besloot mijn vader om nog sportiever te gaan en begon raceframes op te bouwen en veel in race accessoires te doen. Als 15-jarige jongen stond ik tot laat in de avond wielen te spaken en mee te helpen om fietsen op te bouwen.

Volgende generatie

“Ik 1988, op mijn 22e kon ik de fietsenwinkel van Breen in Geervliet overnemen. Begonnen ben ik dus op de hoek van de Kerkstraat. Het was een winkeltje van 35 vierkante meter. Ik vond het prachtig. Twee jaar later kocht mijn vader het pand en werden wij een V.O.F. (vennootschap onder firma). Mijn vader had zijn bedrijf in Rotterdam-Zuid aan de Lange Hilleweg en ik in Geervliet. Zeven jaar heb ik hier doorgebracht. Ik vond het een mooie tijd, waarin ik een naamsbekendheid kon gaan opbouwen. Mijn zaak in Geervliet werd veel te klein omdat het aanbod van fietsen steeds groter werd. Ik wilde graag naar een ander pand. Het werd best een grote sprong. Op 5 december 1996 kocht ik in Heenvliet een stuk grond waarop ik een mooie zaak kon gaan bouwen.”

Prachtig pand

In mei 1997 werd het nieuwe witte pand aan het Nieuwesluisplein in Heenvliet geopend. Een pand met een vloeroppervlak van maar liefst 400 m² groot en vanaf dat moment wordt Leensvaart Rijwielen één van de grootste fietsspeciaalzaken op Voorne-Putten.
Alex: “Wij richten ons volledig op fietsen. Maar dan wel in de meest uitgebreide sortering. Mijn passie is fietsen. Ik heb mij altijd voor de fiets geïnteresseerd. Als pure fietsenzaak bieden wij echt een uniek assortiment dat begint bij de kinderfiets en eindigt bij de meest luxueuze e-bike.

Triest moment

In de nacht van 21 mei 2010 om 02.00 uur kwam er een telefoontje van de alarmcentrale met de melding dat het alarm afging. Ik reed Heenvliet in en zag in de verte al een oranje gloed; brand! Die dag heeft heel veel teweeg gebracht. Gelukkig kon ik nog geen 8 uur na de brand al een ander pand betrekken op het industrieterrein in Heenvliet (onze huidige locatie). En met medewerking van heel veel mensen waren wij al weer na 5 dagen operationeel.

Onze huidige locatie

Nu zijn wij gevestigd aan de Polyanderweg te Heenvliet, en verkopen ook hier fietsplezier op elk niveau. Naast de bekende merken zoals Batavus, Sparta en Gazelle presenteren we ook de merken: Koga en Cube. Daarnaast verkopen wij op het gebied van elektrische fietsen als enige in deze regio het Zwitserse topmerk Flyer en de High-speed merken: Stromer en Riese Müller. ”Echte topkwaliteit op het gebied van elektrische fietsen.” De werkplaats is inmiddels volledig vernieuwd en uitgebreid tot 5 werkplekken. Dus ook voor al uw onderhoud en reparaties kunt u bij ons terecht. In 2012 en 2014 zijn wij verkozen tot Beste Bike totaal winkel van Nederland! 

Een nieuwe start

We zijn ons er terdege van bewust dat onze fietsenzaak op de huidige locatie niet meer past in deze moderne tijd. Op de voormalige sportvelden langs de Groene Kruisweg komt er een groot complex met o.a. een AH-Supermarkt. Daarnaast zal ook een medisch centrum worden gevestigd. Als eerste hoopt Leensvaart Rijwielen een gloednieuwe zaak met een 800-1000m² grote belevingswereld voor fietsen te gaan bouwen. Het is een groots plan waaraan de gemeente Nissewaard inmiddels toestemming heeft verleend.

Belevingswereld

Onze nieuwe zaak, die wij halverwege 2022 hopen te kunnen openen, moet echt een belevingswereld vol met fietsen worden. Fietsen zijn nu eenmaal onze passie. We zijn nog volop bezig om een sfeervolle zaak te creëren, die zeer uitnodigend is en die duidelijk een regiofunctie moet gaan vervullen als je over fietsen praat. De nieuwe zaak moet fietsplezier gaan uitstralen. Klanten moeten duidelijk het idee hebben dat onze mensen weten waarover ze praten, als zij de wensen van de klant gaan evalueren om tot een juiste keuze te komen. Ik heb daar alle vertrouwen in. Ik weet zeker dat het totale complex een enorme aanwinst voor Heenvliet en omstreken zal gaan worden. De parkeermogelijkheid voor heel veel auto’s wordt duidelijk een groot pluspunt voor het totale complex. We moeten nog even geduld hebben maar als wij halverwege volgend jaar onze nieuwe vestiging hopen te kunnen openen wordt dit absoluut de kroon ons werk . Natuurlijk ook op dat van ons enthousiaste team van medewerkers. Opgebouwd in ruim 50 jaar, waar ik nu al met genoegen op terug kijk.
Alex / Anke Leensvaart en Antheun Stolk

Onze topmerken

Kies een merk om ons assortiment te bekijken