Bike Totaal Leensvaart

 
Ultiem fietsplezier door middel van optimale service, kwaliteit en vakmanschap. Dat staat bij ons voorop!
Geschiedenis
Van 1968 tot nu

Start fietsenwinkel in 1968

In september 1968 startte Piet Leensvaart een eigen fietsenzaak in Rotterdam-Zuid op de Lange Hilleweg. Daarvoor was hij 14 jaar in loondienst geweest bij een winkel in rijwielen, zoals dat toen heette. Nadat de bromfietshandel geheel wegviel door de invoering van de helmplicht koos Piet ervoor om richting "sportief fietsen" te gaan. Van het merk Koga Miyata was hij een van de eerste dealers in Nederland. Toen al vooruitstrevend besloot Piet om nog sportiever te gaan en begon race frames op te bouwen en veel in race accessoires te doen. Als 15-jarige jongen (Alex Leensvaart) stond ik tot laat in de avond wielen te spaken en mee te helpen om fietsen op te bouwen.

Volgende generatie

Op mijn 22ste in 1988 kon ik de fietsenwinkel van Breen in Geervliet overnemen. Begonnen ben ik dus zelf op de hoek van de Kerkstraat. Het was een winkeltje van 35 vierkante meter. Ik vond het prachtig. Twee jaar later kocht mijn vader het pand en werden wij een V.O.F. (vennootschap onder firma). Mijn vader had zijn bedrijf in Rotterdam-Zuid aan de Lange Hilleweg en ik in Geervliet. Zeven jaar heb ik hier doorgebracht. Ik vond het een mooie tijd, waarin ik een naamsbekendheid kon gaan opbouwen. Mijn zaak in Geervliet werd veel te klein omdat het aanbod van fietsen steeds groter werd. Ik wilde graag naar een ander pand, wat best een grote sprong was. Op 5 december 1996 kocht ik in Heenvliet een stuk grond waarop ik een mooie zaak kon gaan bouwen

Prachtig pand

In mei 1997 werd het nieuwe witte pand aan het Nieuwesluisplein in Heenvliet geopend. Een pand met een vloeroppervlak van maar liefst 400 m² groot en vanaf dat moment wordt Leensvaart Rijwielen één van de grootste fietsspeciaalzaken op Voorne-Putten.

‘Alex: Wij richten ons volledig op fietsen maar dan wel in de meest uitgebreide sortering. Mijn passie is fietsen. Ik heb mij altijd voor de fiets geïnteresseerd. Als pure fietsenzaak bieden wij echt een uniek assortiment dat begint bij de kinderfiets en eindigt bij de meest luxueuze e-bike.'

Triest moment

In de nacht van 21 mei 2010 om 02.00 uur kwam er een telefoontje van de alarmcentrale met de melding dat het alarm afging. Ik reed Heenvliet in en zag in de verte al een oranje gloed.. Brand! Die dag heeft veel teweeg gebracht. Gelukkig kon ik nog geen 8 uur na de brand al een ander pand betrekken op het industrieterrein in Heenvliet. Met hartverwarmende medewerking van heel veel mensen waren wij alweer na 5 dagen operationeel!

Tijdelijke locatie

Het pand waar we in konden trekken lag aan de Polyanderweg te Heenvliet, op nog geen kilometer afstand van het afgebrande pand. Wat eigenlijk een tijdelijke oplossing zou zijn, werd uiteindelijk 12 jaar.. Eerst in afwachting van de wederopbouw van het afgebrande pand, maar al snel kwamen wij erachter dat dit te klein ging worden. Dus zijn we in gesprek gegaan met de gemeente. Zo kwam ons huidige pand in zicht. Dat vergde immers een behoorlijk lange adem. De plannen lagen 11 jaar op de plank, voordat de nieuwbouw daadwerkelijk van start ging.

Een nieuwe start

Op 5 november 2021 is de laatste paal door Alex en zijn moeder geslagen op de voormalige sportvelden langs de Groene Kruisweg. De bouw ging best snel en sinds 27 juni 2022 zijn de deuren van ons 1200m² pand geopend! Hier kunnen wij zeker goed uit de voeten en een hele hoop klanten voorzien van veel fietsplezier.

Bij het ontwerpen van de winkel is ons streven geweest om het gemoedelijke dorpse karakter te behouden. Een ruim opgezette winkel met een gezellig museum koffiehoekje (of zoals wij het liever noemen; een belevingswereld vol fietsen), waar je heerlijk kunt rondneuzen voor je fiets. Ook de werkplaats geeft sfeer aan de winkel met zijn glazen pui en wel 7 werkplekken!

Een nieuwe start

We zijn ons er terdege van bewust dat onze fietsenzaak op de huidige locatie niet meer past in deze moderne tijd. Op de voormalige sportvelden langs de Groene Kruisweg komt er een groot complex met o.a. een AH-Supermarkt. Daarnaast zal ook een medisch centrum worden gevestigd. Als eerste hoopt Leensvaart Rijwielen een gloednieuwe zaak met een 800-1000m² grote belevingswereld voor fietsen te gaan bouwen. Het is een groots plan waaraan de gemeente Nissewaard inmiddels toestemming heeft verleend.


We zijn enorm trots op wat we hebben opgebouwd in ruim 56 jaar! Wij zien je graag bij ons in de winkel!