Fietstassen enkel

Ben je op zoek naar een enkele fietstas? Dan zit je hier goed. Met een enkele fietstas neem je gemakkelijk al je bagage mee. In tegenstelling tot een dubbele fietstas zit een enkele fietstas maar aan één kant van de bagagedrager. Een enkele fietstas is bijvoorbeeld erg handig voor een sportieve fiets omdat je met dit type fietstas gemakkelijker kunt manoeuvreren. Alles wat nodig is voor de fietsrit past in een enkele fietstas.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste fietstas voor jou? We geven je 7 dingen om op te letten als je een fietstas koopt.
Lees meer
18 van 37 resultaten
Sorteren op

Wat is een enkele fietstas?

Een enkele fietstas is een fietstas die bestaat uit één tas. Enkele fietstassen hangen aan je bagagedrager achter op je fiets. Een enkele fietstas hangt dus maar aan één kant van de bagagedrager. In de meeste gevallen kan je zelf kiezen aan welke kant je een enkele fietstas hangt, maar er zijn ook enkele fietstassen die specifiek voor de rechter- of linkerzijde van je fiets zijn. Naast dat enkele fietstassen erg handig en gemakkelijk aan je fiets bevestigd kunnen worden, neem je je spullen ook eenvoudig weer mee als je je fiets parkeert. De meeste enkele fietstassen zijn namelijk voorzien van een hand- of schouderriem. Ideaal als hand- of schoudertas dus!

Fietstassen enkel: hoeveel past in een enkele fietstas?

Een enkele fietstas is natuurlijk niet zo groot als een dubbele fietstas of een fietsrugzak. Maar hoeveel past er in een enkele fietstas? Best wel veel! De inhoud van fietstassen wordt bepaald aan de hand van liters. Enkele fietstassen die je aan je bagagedrager bevestigd beginnen bij 12 á 14 liter. Maar wat past er in een fietstas van 12 liter? In een enkele fietstas van dit formaat kun je al best wat spullen kwijt: een boek, een tablet, een sportlegging of shirt. Let wel op dat je deze tassen niet te veel belast: ze kunnen ongeveer 5 kilo dragen.

Maar, er zijn ook enkele fietstassen met een inhoud van wel 20 liter. Hiermee vervoer je gemakkelijk een trui, een grote fles water en een zak chips. Ook hier: kijk goed naar hoeveel gewicht je nieuwe fietstas kan dragen voordat je bepakt en bezakt op pad gaat. Hoef je niet zoveel mee te nemen op de fiets? Kijk dan eens naar een stuurtas of zadeltas.

Hoe bevestig ik een enkele fietstas?

Enkele fietstassen komen in verschillende uitvoeringen en met verschillende bevestigingssystemen. De meeste enkele fietstassen worden met behulp van haken of een hook on systeem/ kliksysteem aan de zijkant van de bagagedrager bevestigd. Hierdoor zijn de meeste enkele fietstassen universeel en kunnen ze aan elk type bagagedrager worden gehangen. De meeste enkele fietstassen zijn daarnaast ook voorzien van een hand- of schouderband. Tover je enkele fietstas om in een hand- of schoudertas. Zo neem je al je spullen gemakkelijk én veilig mee als je je fiets parkeert.