Roetz Life | Klaar voor de toekomst
Alles over Roetz Life, het duurzame verschil dat ze maken als fietsenfabrikant en meer!

Doe jij ook mee met de circulaire E-bike revolutie?

Duurzaam Innovatief Circulair Stijlvol

Vergeet alles wat je dacht te weten over fietsen en laat je verrassen door Roetz Life; een innovatieve e-bike die duurzaamheid en stijl met elkaar combineert! Met een volledige focus op hergebruik en minimalisering van afval, is de circulaire fiets Roetz Life een echte duurzame oplossing.

Hoe het werkt? Eerst worden fietsframes van oude fietsen zorgvuldig geselecteerd en krijgen ze een nieuw leven. Ze worden grondig gereviseerd en gepoedercoat door gepassioneerde medewerkers in de Roetz fabriek. Uiteindelijk wordt de zo-goed-als-nieuwe fiets voorzien van moderne technologieën, zoals krachtige elektrische motoren en duurzame accu's. Dat is pas fietsen met een visie op morgen!

Een fiets voor het leven

Roetz Life biedt een innovatieve, duurzame e-bike aan die ontworpen is om levenslang mee te gaan. De fiets heeft een roestvrijstalen frame en modulaire onderdelen die eenvoudig kunnen worden verwisseld en aangepast aan veranderende behoeften.

Belangrijke kenmerken zijn een aandrijfmodule met 7 versnellingen, een riemaandrijving, verschillende batterijopties, een slim display, hydraulische remmen en een bandenspanningsmonitor. Door deze modulaire opbouw kan de fiets eenvoudig worden gerepareerd en hergebruikt, wat bijdraagt aan een circulaire economie.

Simpel gezegd: Je hebt geen andere fiets meer nodig. Je hebt een fiets voor het leven.

Laat je inspireren door Roetz

🌍 Gerecyclede fietsen

Oude onderdelen of waardevol materiaal?

Een oneindig aantal tweede kansen is zo gek nog niet. Roetz streeft naar een circulaire fietswereld vol oude onderdelen in een nieuw jasje. Zij zien geen afgetrapte onderdelen, maar bruikbaar materiaal. Dit is terug te leiden naar (maar amper te zien aan) de gerecyclede modellen fietsen. Vet!

♻️ 100% circulair: levenslang!

Een fiets die een héél leven lang meegaat

Roetz Life helpt de afvalproblemen van de toekomst te voorkomen. Deze circulaire e-bike is namelijk ontworpen om levenslang mee te gaan, volledig opgebouwd uit (her)configureerbare componenten. Groei je groot, gaat er iets kapot of wil je je fiets veranderen gewoon omdat het kan? Dan regelt Roetz dit voor jou! Dat noemen wij pas oplossingsgericht en futuristisch.

🤝 Een plekje voor iedereen

Dus ook voor mensen met een rugzakje

Bij Roetz werken mensen die moeite hebben een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Zij maken in de Roetz Fair Factory de prachtigste designfietsen met de hand én met trots. Roetz leidt ze op tot ervaren fietsenmakers en goede vooruitzichten voor een vaste baan. Over een duurzame samenleving gesproken!