Bike Totaal Bleumink Vorden

 
Profile Bleumink 'de Fietsspecialist' Vorden gaat verder als Bike Totaal Bleumink Vorden. Een nieuwe naam, maar met de vertrouwde service die je van ons gewend bent. Kom je snel eens kijken?

Fietstochten Vorden, Eibergen en Brummen.

Huur een fiets bij Bike Totaal Bleumink en maakt de mooiste tochten door de achterhoek en ijsselstreek. of fiets lekker in onze dorpen Brummen, Vorden en Eibergen en geniet van de vele leuke horeca.

Achtkastelentocht Vorden

De acht kastelenroute begint bij kasteel Vorden. Het is het begin- en eindpunt van een schitterende fietsroute door de Achterhoek. De fietstocht is 34 kilometer lang en voert langs alle acht kastelen van de gemeente Vorden. Precies lang genoeg voor een ontspannen dagtocht.

Fietsroute langs 8 kastelen

In de Middeleeuwen werden mensen in deze regio rijk dankzij de vruchtbare grond in deze omgeving, en door door de handel die via de IJssel gedreven werd. Het geld dat ze verdienden, staken ze in mooie kastelen, buitenhuizen en landgoederen en daar kunnen wij vandaag de dag nog van genieten!

Veel van de 8 kastelen zijn particulier eigendom. Ze worden omringd door een enorm landgoed en daaromheen een hek. Daarom kun je niet alle acht kastelen van dichtbij bewonderen. Je moet deze Achtkastelenroute dus vooral fietsen omdat het zo’n mooie tocht is door de omgeving.

De natuur is er prachtig. We fietsten langs bossen, beekjes en door weilanden. Soms zijn de wegen verhard en soms onverhard. Erg afwisselend dus! De achtkastelenroute start bij kasteel Vorden en is goed aangegeven met knalgele bordjes.

Onderweg is er voldoende horeca, maar houd er rekening mee dat vrijwel alles op maandag gesloten is. De 8 kastelen zelf zijn bijna allemaal in particulier bezit en dus alleen van een afstandje te bewonderen. Het is vooral een route langs kastelen en landgoederen, maar wel erg de moeite waard.