FietsDirectPlan 2012

Hoe werkt FietsDirectPlan: fiets in termijnen betalen?

deze informatie is van FietsDirectPlan:

Met FietsDirectPlan kunt u uw nieuwe fiets en alle accessoires gespreid betalen. FietsDirectPlan is een flexibele betaaloplossing waarbij u zelf bepaalt in hoeveel termijnen u gespreid wilt betalen. Zo beslist u zelf wat u maandelijkse kosten zijn.

bereken hier uw maandbedrag

Om uw aankopen gespreid te betalen dient u eerst een FietsDirectPlan aan te vragen.

Aanvragen

Als u eenmaal een fiets van uw keuze heeft gevonden bij de fietsenwinkel kunt u op FietsDirectPlan.nl zelf uw FietsDirectPlan aanvragen zonder verdere tussenkomst van de winkel. U kunt in alle rust een berekening maken om te komen tot een maandtermijn, waarmee u tevreden bent. Aanvragen van het FietsDirectPlan kunt geheel online doen.

Als u kiest voor een gespreide betaling met FietsDirectPlan i.c.m. Wallet gaat u hiervoor een doorlopend krediet aan. Om verantwoord krediet te verstrekken is het belangrijk dat het maandelijkse termijnbedrag past binnen uw budget.

Om uw aanvraag voor de Wallet te beoordelen zal FietsDirectPlan vragen naar uw inkomen en lasten.
Uw aanvraag wordt beoordeeld door de adviseurs van Wallet. De fietsenwinkel is geen partij bij de verstrekking van uw Wallet.
Mocht uw aanvraag daar aanleiding toegeven dan zal een toetsing gedaan worden bij het BKR.
Na goedkeuring ontvangt u een overeenkomst om uw Wallet te activeren. U dient deze overeenkomst getekend aan FietsDirectPlan te retourneren.
Na ontvangst van uw getekende overeenkomst is uw Wallet met persoonlijke bestedingsruimte actief.
U ontvangt uw persoonlijke FietsDirectPlan kaart, waarmee u bij de aangesloten winkels direct betalingen kunt verrichten vanuit uw persoonlijke bestedingslimiet.

Op basis van uw aanvraag krijgt u een persoonlijk bestedingslimiet toegewezen. De maximale persoonlijke bestedingslimiet is € 3.500,-.
De persoonlijke bestedingslimiet is afhankelijk van uw persoonlijke financiële situatie en wordt berekend op basis van de door u verstrekte informatie.
Bij het aanvragen van een FietsDirectPlan i.c.m. Wallet gaat u een doorlopend goederen krediet aan.
Wallet rekent alleen een rentevergoeding over het openstaand saldo van uw persoonlijke bestedingslimiet.

vraag hier uw FietsDirectPlan aan en bekijk de voorwaarden

Betalen

Het betalen van uw nieuwe fiets doet u met uw persoonlijke FietsDirectPlan Card gewoon bij de fietsenwinkel. U krijgt hiervoor na goedkeuring van uw FietsDirectPlan aanvraag een op naam gestelde FietsDirectPlan Card thuisgestuurd samen met een PIN code.
Plaats uw bestelling in de webshop en betaal in de winkel met uw FietsDirectPlan kaart.
U betaalt met de kaart net als dat u gewend bent te betalen met uw PIN-pas. Na betaling met uw FietsDirectPlan Card rijdt u op uw nieuwe fiets de winkel uit.

Bij elke aankoop die u doet met uw FietsDirectPlan kiest u zelf de looptijd en maandelijkse kosten.
Er is geen minimum aankoopbedrag voor betaling met uw FietsDirectPlan.
Bij aankopen boven de limiet van uw persoonlijke bestedingruimte kunt u de betaling splitsen in een gedeelte direct betalen en een gedeelte als gespreide betaling.
Wilt u het hele bedrag in één keer afbetalen of een extra storting doen? Dat kan en uiteraard zonder extra kosten.
Elke maand ontvangt u een handig rekeningoverzicht van Wallet met alle betalingen gedaan met uw FietsDirectPlan-kaart, uw openstaand saldo en het te betalen maandtermijn.

Altijd direct toegang tot uw FietsDirectPlan

U ontvangt bij uw FietsDirectPlan een inlognaam en wachtwoord voor uw Wallet op de FietsDirectPlan website. Met deze inloggegevens kunt u inloggen op uw eigen FietsDirectPlan. U heeft hier inzage in uw bestedingslimiet, aankopen en uw te betalen maandtermijn. Wilt u uw maandtermijn verlagen of verhogen dan kunt u dat hier gemakkelijk zelf online aanpassen. Heeft u een keer een financiële tegenvaller of vindt u de maandelijkse incasso te hoog? Dan kunt u online op FietsDirectPlan.nl het bedrag verlagen. Flexibiliteit staat voorop!

Meer informatie over FietsDirectPlan