Wij houden van fietsen Menu

Fiets leasen of huren

Fiets lease via Bike Totaal

lease

Bent u op zoek naar Bike Totaal fietsenwinkels die fietsen verhuren voor een dagje weg of een vakantie? Bekijk dan onze verhuurpagina.

Wat houdt het leasen van een (elektrische) fiets in?

Fietslease -of in het Nederlands: het huren van een fiets- is een vrij nieuwe trend. Bij de operational lease-constructie bent u geen eigenaar van de fiets, maar betaalt u (of uw werkgever) een vast bedrag per maand voor het gebruik van de fiets. Het leasebedrag hangt af van het type fiets, de leaseduur en het aantal kilometers dat u per jaar fietst. De andere optie is financial lease. Bij deze vorm van leasen bent u wel de eigenaar van de fiets gedurende de leaseperiode en ligt ook het economisch risico, verzekeren en onderhouden bij u. 

Waarom een fiets leasen?

Fietslease zorgt er onder andere voor dat (elektrische) fietsen betaalbaar zijn en blijven voor elke Nederlander. Dit is uniek binnen de Europese Unie! Het leasen of huren van een fiets past helemaal bij een actievere levensstijl. Een ander groot voordeel van fietslease is dat het milieu minder belast wordt, omdat mensen met een goede fiets er voor kiezen om de auto vaker te laten staan. Zo kunt u bijvoorbeeld - op mooie, droge dagen-  met uw fiets naar het werk. 

Privé en zakelijk leasen

Er is een verschil tussen zakelijk leasen en prive leasen. Bij het prive leasen (private lease) van een fiets betaalt u als particulier een vast bedrag per maand om de fiets te gebruiken. Bij het zakelijk leasen van een fiets betaalt uw werkgever het maandelijkse leasebedrag en betaalt u als particulier/werknemer alleen de bijtelling. 

Waarom via Bike Totaal een fiets leasen?

  • Levering van de leasefiets gaat via een Bike Totaal fietsenwinkel
  • Het leasen van de fiets is inclusief servicebeurten 
  • Het leasen van de fiets is inclusief een verzekering

Opties voor het private leasen of huren van een nieuwe fiets

Huren/lease via LeaseGemak

Bij LeaseGemak heeft u de mogelijkheid om voor 3 jaar een (elektrische) fiets naar keuze te leasen! U least echter niet alleen de (elektrische) fiets. Bij de leaseovereenkomst zit namelijk ook een schade- en diefstalverzekering, 24/7 pechhulpservice en ieder half jaar een servicebeurt inbegrepen! Dankzij onze samenwerking met LeaseGemak, is het mogelijk om geheel zorgeloos te genieten van een (elektrische) fiets naar keuze voor een vast bedrag per maand.
De Bike Totaal winkel in uw buurt geeft u graag advies, zodat u een fiets least die perfect aansluit bij uw wensen.

LeaseGemak


Fiets leasen via het fietsabonnement via Viets & Go

Met het Viets & Go abonnement least u 4 jaar lang een e-bike voor een vast maandbedrag. Binnen dit fietsservice-abonnement heeft u 4 jaar recht op: het gebruik van de fiets naar keuze, gratis jaarlijks onderhoud en binnen 48 uur reparatie van de lease fiets. 

Viets & Go

 

Uw lease fiets in termijnen betalen via FietsDirectPlan

Met het FietsDirectPlan kunt u uw lease fiets eenvoudig en veilig gespreid betalen. U kunt ervoor kiezen om in bijvoorbeeld 24, 36 of 48 maanden uw aankoop terug te betalen. Zo betaalt u een vast bedrag per maand. 

FietsDirectPlan

Het zakelijk leasen van een fiets 2019

Werkkostenregeling

Binnen de Werkkostenregeling kan de werkgever maximaal 1,2% van het totale fiscale loon, de zogenaamde vrije ruimte, besteden aan onbelaste vergoedingen voor zijn werknemers. De werkgever kan zonder beperkingen een fiets vergoeden of verstrekken binnen de zogenaamde forfaitaire ruimte van 1,2% van de loonsom. 

WKR

Het zakelijk leasen van een fiets 2020

Vanaf 1 januari 2020 wordt zakelijk een fiets leasen hetzelfde als zakelijk een auto leasen. Voor de prive-kilometers van fietsen, e-bikes en speed pedelecs wordt dan 7% bijtelling gerekend. Een stuk makkelijker dus!

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen