De perfecte fiets voor jou!

Welke fiets past bij mij?

Meer dan 30% van de fietsers zit op een verkeerd afgestelde fiets of een fiets met een verkeerde framemaat. Dit komt doordat bij aankoop van de fiets niet altijd nagedacht wordt over het gebruik. Elke fiets heeft een andere zitpositie en daarmee ook een andere zithouding. Een transportfiets, die vaak gebruikt wordt voor korte ritten door de stad, heeft bijvoorbeeld vaak een rechte zithouding. Ga je die gebruiken voor langere, recreatieve ritten dan kan je last krijgen van je rug, schouders of polsen.

Proefrit
Om te voorkomen dat je last krijgt, kan je diverse proefritten maken bij de Bike Totaal winkel. Samen met de Bike Totaal vakman kies je zo samen de best passende fiets uit. 

Afstellen

Na de aankoop worden stuur, zadel, pedalen en handvatten goed afgesteld, zodat je heerlijk kunt genieten van vele comfortabele kilometers fietsplezier!

Bike Totaal fietsmeting

Onze Bike Totaal winkels maken gebruik van de allerbeste, professionele apparatuur van Bike Fitting om te zorgen dat jij zo comfortabel mogelijk kunt fietsen. Een fiets in de juiste framemaat, die afgesteld is op jouw lichaam kan een wereld van verschil maken tijdens een fietsrit.

Binnen 15 minuten kan het Bike Fitting systeem berekenen of een fiets geschikt is voor jouw lichaam en fietsritten. Wij leggen graag uit hoe de Quick scan van Bike Fitting werkt.

  • Door te gaan zitten in de speciale Bike Fitting stoel, kan de hoogte van de schouder zittend en staand opgemeten worden. Op deze manier kan de Bike Totaal vakman de framemaat berekenen die precies bij jouw proporties past.
  • De vakman voert de gegevens in in het Bike Fitting-systeem en vinkt vervolgens aan welk type fiets je hebt gekozen.
  • Het gekozen merk en model wordt ingevoerd. Het Bike Fitting-systeem kent meer dan 60 fietsmerken en zelfs meer dan 3000 modellen!
  • Het systeem geeft advies over de maat en afstelling van jouw fiets.