Filters

Fietskratten

De fiets is al decennia een onmisbaar vervoermiddel in het Nederlandse straatbeeld. En naast de fiets zelf zijn er tal van accessoires die het fietsen nog aangenamer maken. Eén van die populaire accessoires is het fietskrat.

Een fietskrat, vaak gemaakt van kunststof of hout, is een praktische oplossing om bagage, boodschappen of zelfs een huisdier eenvoudig op de fiets te vervoeren. Bevestigd op de voordrager van een fiets, biedt het krat een stevige en toegankelijke plek voor allerlei spullen.

4 producten
Inhoud: 29.5 literInclusief voorgemonteerde MIK adapterplaatStevige constructie
 48,95
Een inhoud van 17,5 literStevige constructieInclusief voorgemonteerde MIK adapterplaat
 42,95
+
Gemaakt van gerecycled kunststofGeschikt voor MIKInhoud: 40 liter
 29,95
Ruime inhoud van 40 LInclusief voorgemonteerde MIK adapterplaatStevige constructie
 52,95

Fietskratten zijn functioneel en ruim

Eén van de grootste voordelen van een fietskrat is de capaciteit. In tegenstelling tot een fietstas die beperkter in ruimte kan zijn, biedt een fietskrat vaak een royale ruimte. Dit maakt het bij uitstek geschikt voor het vervoeren van boodschappen, schooltassen of sportspullen.

De fietskrat is een stijlvolle toevoeging

Naast het functionele aspect is een fietskrat ook een stijlvolle toevoeging aan de fiets. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, designs en materialen. Een houten fietskrat geeft bijvoorbeeld een klassieke, retro uitstraling, terwijl een felgekleurd kunststof krat een moderne en speelse look geeft.

Aandachtspunten bij de aanschaf van een fietskrat

Als je overweegt een fietskrat aan te schaffen, is het goed om te kijken naar de bevestigingsopties en of deze passen op jouw fiets. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de capaciteit en het maximale draaggewicht van het krat. Zo zorg je ervoor dat je een krat kiest dat past bij jouw specifieke behoeften.

Of toch een fietskrat?

Als je jouw fiets tijdens slecht weer kunt stallen in een schuur of garage dan kun je ook een authentieke rotan fietsmand monteren. Erg leuk voor bijvoorbeeld een picknick. De mand heeft als voordeel dat deze meestal afgesloten kan worden met een deksel. Heb je geen voordrager op je fiets voor een krat of losse rotan mand? Kijk dan eens naar het assortiment stuurmanden. De fietsmand is ook makkelijk te versterken met accessoires. Bekijk hier alle fietsmanden en fietskratten.