Even voorstellen: fietssupportteam Alpe d'HuZes Bert Pinkert, 49 jaar

Bert Pinkertwoensdag 06 mei 2015 10:51

''Ik kijk er erg naar uit om alles dit jaar weer mee te maken. Van het hele team van Bike Totaal kende ik wel enkele mensen, maar de meeste niet. Na een dag was het als het ware een familie. Er heerste een goede sfeer, we konden van elkaar op aan en het was ook gezellig. Het was echter ook wel een week van flink aanpoten, want er was niet alleen op de dag zelf, maar zeker ook de dagen voorafgaand heel veel sleutelwerk.’’

Bert werd vorig jaar al eens gevraagd om te ondersteunen in het fietssupportteam van Bike Totaal en dit jaar gaat hij met net zoveel enthousiasme mee. Na de enerverende ervaring van vorig jaar staat hij ook dit jaar weer klaar voor alle deelnemers om ze te helpen bij hun uitdaging en prestatie.

Bert is in zijn dagelijks leven werkzaam bij AGU en heeft daarnaast ruime ervaring in het repareren van fietsen. ''In het verleden heb ik ook een aantal jaren als mechanieker meegedraaid in een wielerploeg, dus helemaal vreemd is het niet voor mij.’’ Meefietsen aan de Alpe d’HuZes heeft Bert nog niet gedaan. Zijn bedoeling was om 3 jaar geleden mee te doen, maar toen werd hij helaas uitgeloot. ''Ik wilde het een jaar later opnieuw proberen, maar door het overlijden van mijn broer is dit er niet meer van gekomen.’’ Door deze ervaring is Bert wel extra gemotiveerd om mee te werken binnen het fietssupportteam van Bike Totaal.

Ondanks dat Bert nog niet heeft meegefietst tijdens de Alpe d’HuZes, weet hij wel hoe zwaar het gaat worden voor de deelnemers. Hij heeft de berg in het verleden al meerdere malen beklommen op eigen gelegenheid. Daarnaast neemt hij natuurlijk zijn ervaringen van vorig jaar mee, welke diepe indruk op hem hebben gemaakt. ''Alle verhalen van deelnemers, hoe ze het beleven, waarvoor ze het doen. Ja, dat heeft allemaal wel heel veel indruk op mij gemaakt.’’

Bert heeft zich er vorig jaar wel over verbaasd hoeveel deelnemers hun materiaal niet goed voor elkaar hadden. ''Ik bedoel, het is al een hele klus om het benodigde bedrag bijeen te krijgen en om daarnaast veel te trainen. Dan is dat eenmaal gelukt, zou het toch wel zonde zijn om op de dag dat het moet gebeuren te moeten stranden als gevolg van materiaalpech?’’ Het advies van Bert is dan ook om er van tevoren goed voor te zorgen dat uw materiaal goed voor elkaar is. ''Vertrouwt u er niet helemaal op? Laat dan uw fietsenmaker een inspectie uitvoeren, zodat u onbezorgd aan een mooi evenement kunt beginnen.’’ U kunt hiervoor, als deelnemers aan de Alpe d'HuZes, terecht bij een vestiging van Bike Totaal bij in de buurt. Geef u op via dit formulier. Na donatie van €10,- aan het Bike Totaal Alpe d'HuZes Zinvol op je Zadel team, wordt deze keuring gratis uitgevoerd. Wilt u het team Zinvol op je Zadel van Bike Totaal direct sponsoren? Dat kan door het geven van een donatie.

« Terug