Even voorstellen: fietssupportteam Alpe d'HuZes Ewout Paats, 38 jaar

Ewout Paatsvrijdag 24 april 2015 12:33

’Omdat ik ervaren heb dat veel mensen te vaak niet goed voorbereid aan deze niet te onderschatten uitdaging beginnen, wil ik ze hier graag bij ondersteunen.’

Ewout maakt zicht dit jaar voor het eerst sterk in het Bike Totaal fietssupportteam tijdens de Alpe d’HuZes. Naast dat hij zich graag inzet voor de strijd tegen kanker, helpt Ewout met veel enthousiasme mee aan de uitdaging van de fietsende deelnemers. Hij wil dan ook vooral mensen helpen hun actie voor het goede doel veilig te laten verlopen en doet dit onder andere door ze te ondersteunen in het fietssupportteam van Bike Totaal.

Ewout zal zich samen met de andere leden van het fietssupportteam tijdens het evenement van de Alpe d’HuZes voornamelijk bezig houden met het vervangen van onderdelen en het repareren van de fietsen van de deelnemers. Dit zullen voornamelijk kleine reparaties zijn die ter plekke opgelost kunnen worden. ''Ik zal voornamelijk veel bezig zijn met fietsen van de juiste cassettes voorzien, banden vervangen en de remmen afstellen.’’ Daarnaast is Ewout er natuurlijk ook bij om het eigen Bike Totaal team aan te moedigen tijdens hun klim omhoog. Helemaal niet meedoen als fietser kan Ewout ook weer niet. Gesponsord door Hartje zal hij de berg een keer beklimmen op een vouwfiets.

Naast zijn technische kennis van fietsen is Ewout ook in staat de deelnemers mentaal te ondersteunen. In 2013 heeft hij zelf meegedaan met het evenement en heeft hij per fiets de berg zes keer beklommen. Een echte topprestatie, die hij niet snel zal vergeten. ''De verbondenheid tussen allemaal onbekenden en de ongelofelijke hoeveelheid vrijwilligers die het evenement mogelijk maken om uiteindelijk zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker zijn me echt bijgebleven.’’ 

Als tip wil Ewout de deelnemers vooral meegeven om hun fiets tijdig te laten controleren. ''Een allesomvattende tip is om je fiets te laten nalopen door een echte expert vóórdat je naar Frankrijk gaat.’’ Op deze manier loopt u het minste risico om voor verassingen te komen staan.

Fietst u dit jaar mee als deelnemer tijdens de Alpe d'HuZes? Geef u via dit formulier op voor een fietskeuring bij een Bike Totaal vestiging bij u in de buurt. Na donatie van €10,- aan het Bike Totaal Alpe d'HuZes Zinvol op je Zadel team, wordt deze keuring gratis uitgevoerd. Wilt u team Zinvol op je Zadel direct sponsoren? Dat kan door het geven van een donatie.

« Terug

Archief > 2015 > april