Even voorstellen: team Zinvol op je Zadel Alpe d'HuZes Robèrt Scholten, 56 jaar

Robert Scholten 1.jpgwoensdag 15 april 2015 12:12

''Zoals iedereen word ook ik regelmatig geconfronteerd met de diagnose en de gevolgen van kanker, zowel bij familieleden als bij vrienden en bekenden. Alles wat positief kan bijdragen aan onderzoek, oplossingen en genezingsprocessen is meer dan de moeite waard.’’

Al sinds zijn 7e jaar zit Robèrt regelmatig op de fiets. Eerst een Pietje Pelle van Gazelle, hierna volgde een Magneet en een Peugeot Randonneur. Daarna kwam ook de racefiets in beeld, een oranje Peugeot. Jaren later kwam er nog een Koga bij, waarop nu nog regelmatig wordt gefietst.

Ondanks zijn vele jaren fietservaring heeft Robèrt nog nooit meegedaan aan de Alpe d’HuZes. Een mooi evenement om toe te voegen aan zijn fietscarrière. ''Net als iedereen werd en word ik regelmatig geconfronteerd met de diagnose en de gevolgen van kanker, zowel bij familieleden als bij vrienden en bekenden. Alles wat positief kan bijdragen aan onderzoek, oplossingen en genezingsprocessen, is meer dan de moeite waard om je voor in te spannen.’’

Robèrt is van plan de berg driemaal te beklimmen tijdens het evenement en daarmee genoeg geld op te halen om zijn steentje bij te dragen aan het onderzoek tegen kanker. Hij doet zijn best zoveel mogelijk sponsoren te vinden door bijvoorbeeld leveranciers te benaderen voor shirtsponsoring en andere donaties. Ook familie, vrienden en kennissen worden benaderd om hun steentje bij te dragen.

Robert Scholten tijdens training Alpe D'HuZes Bike Totaal

Naast de financiële voorbereiding die wordt vereist, is Robèrt ook druk bezig met fysieke voorbereidingen. ''Natuurlijk moet ik mijn gewicht naar beneden brengen, want het moet allemaal mee naar boven.’’ Naast het afvallen zit Robèrt verschillende uren per week op zijn racefiets, traint hij regelmatig op de Posbank, en traint hij op zijn zolder op zijn Tacx. ''Op 8 maart hebben we ook de eerste groepstraining in Zuid Limburg gehad, wat ik nog een vervolg ga geven tijdens de meivakantie.’’ Kortom, aan de voorbereiding zal het bij Robèrt niet liggen.

Doet u, net als Robèrt, dit jaar mee met de Alpe d’HuZes? Laat dan tijdig uw fiets checken in een van onze Bike Totaal winkels. Opgeven kan via dit formulier. Na donatie van €10,- aan het Bike Totaal Alpe d'HuZes Zinvol op je Zadel team, wordt deze keuring gratis uitgevoerd. Wilt u Robèrt en zijn team direct sponsoren? Dat kan door het geven van een donatie.

« Terug

Archief > 2015 > april