Home
Beste elektrische fietsen

Wat zijn de beste elektrische fietsen?

Elektrische fietsen: er zijn er zóveel dat het moeilijk kan zijn om de juiste e-bike voor jou te vinden. Daarom helpen we je graag op weg. Op deze pagina vind je de beste elektrische fietsen van 2023. Uit testen van de Consumentenbond, de ADR Fietstest, de AD Schoolfietstest en meer, zijn dit volgens de onafhankelijke testpanels de beste e-bikes in de markt.

Koop je één van deze best geteste e-bikes? Dan krijg je gratis het Bike Totaal Fietspaspoort voor de beste service en onderhoud. Met meer dan 140 winkels is er altijd wel één bij jou in de buurt. Bovendien krijg je 5 jaar garantie op je nieuwe elektrische fiets. Dat is jarenlang zorgeloos fietsen!

Lees meer
18 van 20 resultaten
Sorteren op

Wat zijn de beste elektrische fietsen?

Elk jaar testen talloze onafhankelijke fietspanels verschillende e-bikes. Denk aan fietstesten van de Consumentenbond, Kieskeurig, ADR Fietstest en AD. Hier vind je alle best geteste elektrische fietsen van deze én meer testpanels. Van merken als GazelleBatavusDutch IDCortina en Urban Arrow zijn er talloze goede elektrische fietsen. Met al die verschillende motoren, versnellingen, vermogen van de accu en meer kan het lastig zijn om de beste voor jou te vinden. Daarom helpen we je graag op weg. Bekijk de e-bike aankoopgids voor alles wat je moet weten over de aankoop van een elektrische fiets.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste elektrische fiets?

De best geteste elektrische fietsen van de Consumentenbond e-bike test van 2023 is de Dutch ID Phantom. "Deze Dutch ID heeft een stevig prijskaartje, maar er is dan ook weinig op aan te merken. Of het nu gaat om flinke woon-werkafstanden of recreatieve ritten door heuvelachtig terrein, deze Dutch ID staat zijn mannetje", aldus de Consumentenbond. De Dutch ID Phantom S75 is uitgerust met een Performance Line Smart-middenmotor die soepelheid en kracht combineert. De Dutch ID Phantom is luxe uitgerust, met automatische traploze versnellingen, een onderhoudsarme en duurzame riemaandrijving en een uitgebreid display. Naast best getest door de Consumentenbond was de Dutch ID Phantom in 2021 en 2022 ook de grote winnaar in de ADR fietstest. Dutch ID is exclusief verkrijgbaar bij Bike Totaal.

De Consumentenbond staat al jaren bekend om het testen van verschillende producten. Bij de elektrische fietsen test ligt de focus op aandrijfsystemen, de combinatie van motor, accu en display. De belangrijkste testaspecten zijn de kwaliteit van de elektrische ondersteuning en de accuduur of actieradius (hoe ver je kunt fietsen op 1 acculading).

Wat is volgens AD de beste schoolfiets?

Jaarlijks test het Algemeen Dagblad in samenwerking met fietstest.nl de beste (elektrische) fietsen voor scholieren. De AD schoolfietstest kijkt naar de nieuwste modellen in de categorieën: elektrische transport-schoolfietsen, elektrische woon-schoolfietsen, en niet-elektrische woon-schoolfietsen. Het onafhankelijke testpanel bestond uit 35 scholieren die 30 modellen van 20 merken op de proef stelden. Het testpanel schreef 207 reviews en gaf een gemiddeld eindcijfer van een 8,0. Het hoogst scorende model krijgt het keurmerk Best Getest. De best geteste schoolfiets is de Gazelle Heavy Duty NL.

Wat is volgens de ADR fietstest de beste elektrische fiets?

Elk jaar test Fietstest.nl in samenwerking met het Algemeen Dagblad verschillende fietsen in alle prijsklassen. Het onafhankelijke testpanel test heel wat af. Van gewone fietsen tot elektrische fietsen, speed pedelecs en nog veel meer. In 2023 kwamen de volgende fietsen als winnaar uit de test:

Cortina E-Nite: in de categorie elektrische stadsfietsen tussen de 2000,- en 2500,- kwam de Cortina E-Nite als winnaar uit de bus. De e-bike wordt geprezen om zijn lichte en soepele rijervaring, met goede ondersteuning voor een moeiteloze rit.

Gazelle Grenoble C7+ HMB: in de categorie elektrische stadsfietsen tussen 2500,- en 3000,- is de Gazelle Grenoble C7+ HMB de grote winnaar. Deze e-bike is handzaam en plezierig in het gebruik, en wordt omschreven als "vertrouwd door eenvoud". Gebruikers prijzen hem als fijn, fantastisch, leuk om te zien, sterk en degelijk. Sommigen vinden hem geschikt voor korte afstanden, terwijl anderen hem juist aanbevelen voor langere ritten.

Batavus Finez E-Go Exclusive: in de categorie elektrische stadsfietsen tussen 3000,- en 3500,- pakt de Gazelle Finez E-Go Exclusive de winst. Deze moderne e-bike is uitgerust met de hoog gewaardeerde Bosch Active Line Plus-motor, een Nexus 8-versnellingsnaaf, onderhoudsvrije tandriem, lage instap en hydraulische schijfremmen.

Sparta d-RULE Energy: voor als je wat meer te besteden hebt is de Sparta d-RULE Energy in de categorie elektrische woon-werk fietsen boven 3500,- de winnaar. De Sparta d-Rule is een uitstekende woon-werkfiets die weinig onderhoud vereist, dankzij de betrouwbare Gates-riem, de efficiënte Nexus 5-versnellingsnaaf, de krachtige schijfremmen en de indrukwekkende Bosch Performance Line Plus-motor met een koppel van 75 Nm.

Wat is de beste elektrische bakfiets?

De Urban Arrow Family is verkozen tot Elektrische bakfiets van het jaar 2023 door RAI Vereniging. Wendbaar, veelzijdig en uitstekende stabiliteit: de Urban Arrow Family is dé elektrische bakfiets voor gezinnen die op zoek zijn naar een duurzame en efficiënte manier om de stad door te komen. Met de Family van Urban Arrow fiets je tot wel 50 kilometer met je kinderen of boodschappen voorop, dankzij de krachtige Bosch Performance 500W motor. En met ruimte voor drie kinderen fiets je ze met gemak snel én veilig overal naartoe. De verlaagde zitpositie van de kinderen zorgt namelijk voor een lager zwaartepunt. Dit heeft een positief effect op de wegligging en het evenwicht van de Family. Een stevige en verstelbare driepuntsgordel biedt optimale veiligheid tijdens de rit. De bak met geëxpandeerd polypropyleen (EPP), vormt een barrière rondom je meest kostbare bezit en iedereen die je voorbij zoeft. Dat fietst pas zorgeloos!

Beste elektrische fiets kopen

Ben je er al helemaal uit? Bestel je nieuwe best getest e-bike dan eenvoudig online. Haal ‘m gratis op in de winkel of laat ‘m gratis thuisbezorgen. Wel zo makkelijk. Twijfel je nog? Kom langs de winkel en laat je adviseren. Met meer dan 140 winkels zit er altijd wel één bij jou in de buurt. Maak een gratis én vrijblijvende proefrit en vind de perfect elektrische fiets voor jou.